TREBARNSMOR: Therese Knapskaug er mamma til tre jenter. Her leikar ho med yngstedottera Mia på seks månadar og vesle Stine Kaldefoss Gjøvåg, også på seks månadar. (Foto: Vetle Mikkelsen)
TREBARNSMOR: Therese Knapskaug er mamma til tre jenter. Her leikar ho med yngstedottera Mia på seks månadar og vesle Stine Kaldefoss Gjøvåg, også på seks månadar. (Foto: Vetle Mikkelsen)

Ein stad å diskutera gleder og frustrasjonar

Torsdag blei festsalen på Mandelhuset fylt opp av eit noko uvanleg klientell. Tida var inne for barselstreff.
Publisert 23.11.2018 kl. 06.00. Oppdatert kl. 14.03.

– Her kan me møtast og diskutera gleder og frustrasjonar, seier Therese Knapskaug.

På golvet framfor ho ligg dottera Mia Amland (6 månadar) saman med vesle Stine Kaldefoss Gjøvåg (6 månadar); sikkert blant dei yngste gjestene på Mandelhuset denne veka.

– Og så får me god mat og kaffi, smiler Therese.

Det er seks månadar sidan Mia kom til verda. Med to jenter frå før av, gjekk Therese dermed inn i tilværet som trebarnsmor.

– Det har vore kjempekoseleg, men masse arbeid, seier Therese.


Utvekslar erfaringar

– Me kan spørja kvarandre om ulike ting, seier Ina Kaldefoss, mor til vesle Stine.

Initiativtakar til barseltreffet er Malin Kongsvik.

– Eg har for lita stove til å samla alle heime, fortel Malin.

Derfor spurde ho Patrick Madsen om Mandelhuset var ein mogleg plass å arrangera barseltreff. Det skulle visa seg å bli ein suksess, for festsalen på Mandelhuset er smekkfull av mødrer denne torsdags føremiddagen.


Gøy å sjå barna leika

Ifølgje Malin er hovudpoenget med treffet at mødrene skal få sjansen til å bli kjent med kvarandre, sidan dei har barn i same kull.

– Og så er det gøy å sjå barna leika saman, seier ho.

– Eller, dei er vel ikkje gamle nok til å leika skikkeleg med kvarandre, men ein ser at dei er interesserte i kvarandre, ler Malin.


Siste saker Gå til framsida

Idar satsar på anleggsbransjen

Idar Ebbesvik (20) styrer gravemaskinsspakane med sikker hand på det nye parkanlegget i Fusa. Til sommaren er han ferdig med læretida hos Runes maskin.