KLAR FOR GJERSTAD: Ina Wroldsen kjem til Tysnesfest neste år. (Pressefoto)
KLAR FOR GJERSTAD: Ina Wroldsen kjem til Tysnesfest neste år. (Pressefoto)

Laurdag vann ho P3-prisen, no er ho klar for Tysnesfest

Norsk superstjerne klar for Tysnesfest 2019.
Publisert 25.11.2018 kl. 11.05. Oppdatert kl. 11.15.

Det andre artistsleppet til neste års Tysnesfest er klart. Frå før er Kjartan Lauritzen, DDE og Skambankt klar for festivalen, og i dag, søndag, kom beskjeden om at den norske superstjerna Ina Wroldsen også er klar for Gjerstad neste sommar.

Laurdag var ho i fokus under den direktesendte prisutdelinga P3 Gull på NRK, der ho vart tildelt P3-prisen. Det er ein ærespris som tidligare har vorte gjeve til OnklP, Röyksopp, Lars Vaular, Karpe Diem og Susanne Sundfør. Ina Wroldsen vart dermed innlemma i eit unikt selskap av norske artistar som har vunne den gjeve prisen.

– Ina har etablert seg som ein solid liveartist med eit breitt og engasjert publikum, og me gler oss veldig til å sjå ho på scena neste sommar, skriv Tysnesfest i ei pressemelding søndag.


Megahits

Under P3 Gull-utdelinga var ho også nominert i kategorien «Årets låt» med megahiten «Strongest». Det er ein låt som har vore høgt oppe både på VG-lista og den norske Spotify-lista. Den vart også gjeve ut med remix av Alan Walker.

I tillegg til «Strongest» er ho for tida aktuell med låtane «Lie To Me», «Mother» og «Favela». Sistnemnte har nesten 40 millionar avspelingar på Spotify og over 16 millionar visningar på Youtube.

Wroldsen er absolutt i ferd med å skapa seg eit stort namn internasjonalt. I januar var ho med på låta «Breathe» med britiske Jax Jones. Låta gjorde det bra på dei britiske hitlistane, og har i skrivande stund 189 millionar avspelingar på Spotify og er vist 134 millionar gongar på Youtube.

Ho er også ukreditert songar på låten «How Deep Is Your Love» av Calvin Harris og Disciples frå 2015. Denne er spelt nesten 600 millionar gongar på Spotify, og nådde 27. plass på Billboard Hot 100-lista.


Rutinert låtskrivar

Det er kun dei siste åra Wroldsen har markert seg som soloartist, men ho har ei lang og suksessfull musikk-karriere bak seg. Ho har lenge utmerkt seg som låtskrivar og har skrive for nokon av dei aller største internasjonale gruppene og artistane.

Blant artistane ho har skrive låtar for, finn ein Shakira, Britney Spears, One Direction og Demi Lovato. Ho har også skrive for norske artistar som Tone Damli og Adelen. For sistnemnte var ho mellom anna med og skreiv Melodi Grand Prix-bidraget «Bombo» i 2013.

Festival-leiar Øystein Vaage er godt nøgd med å ha Ina Wroldsen klar.

– Det er ein artist det er grådig kjekt å få til Tysnesfest, og ekstra kjekt å lansera ho dagen etter ho mottok æresprisen under P3 Gull. Den har ho verkeleg fortent, fortel Vaage.


ETABLERT: Wroldsen har etablert seg både som soloartist og som låtskrivar for nokon av dei største artistane i verda. (Pressefoto)
ETABLERT: Wroldsen har etablert seg både som soloartist og som låtskrivar for nokon av dei største artistane i verda. (Pressefoto)

Siste saker Gå til framsida

TIX til Tysnesfest 2020

Tysnesfest ligg ikkje på latsida. Dagen etter at festivalen er over, slepper dei den første artisten til neste års festival.

– Dei er sjukt vittige!

Det seier Frida Walde om Ausekarane. Fredag hadde ho og broren Mikkel sikra seg plass heilt fremst ved scenen til årets show.

Debatt: Nei til vindmøller i Tysnesfjella!

Store delar av Tysnes er inkludert i NVE sitt forslag til nasjonal ramme for vindkraft. Tysnes Ap meiner at det ikkje skal byggjast vindmøller i Tysnes kommune.Me er ein relativt liten kommune, med variert natur frå fjord til fjell. Fjellheimen vår er å betrakta som eit einaste stort naturreservat, med eit rikhaldig dyre- og fugleliv.Vindmøller verkar spesielt øydeleggjande for...