KLAR FOR GJERSTAD: Ina Wroldsen kjem til Tysnesfest neste år. (Pressefoto)
KLAR FOR GJERSTAD: Ina Wroldsen kjem til Tysnesfest neste år. (Pressefoto)

Laurdag vann ho P3-prisen, no er ho klar for Tysnesfest

Norsk superstjerne klar for Tysnesfest 2019.
Publisert 25.11.2018 kl. 11.05. Oppdatert kl. 11.15.

Det andre artistsleppet til neste års Tysnesfest er klart. Frå før er Kjartan Lauritzen, DDE og Skambankt klar for festivalen, og i dag, søndag, kom beskjeden om at den norske superstjerna Ina Wroldsen også er klar for Gjerstad neste sommar.

Laurdag var ho i fokus under den direktesendte prisutdelinga P3 Gull på NRK, der ho vart tildelt P3-prisen. Det er ein ærespris som tidligare har vorte gjeve til OnklP, Röyksopp, Lars Vaular, Karpe Diem og Susanne Sundfør. Ina Wroldsen vart dermed innlemma i eit unikt selskap av norske artistar som har vunne den gjeve prisen.

– Ina har etablert seg som ein solid liveartist med eit breitt og engasjert publikum, og me gler oss veldig til å sjå ho på scena neste sommar, skriv Tysnesfest i ei pressemelding søndag.


Megahits

Under P3 Gull-utdelinga var ho også nominert i kategorien «Årets låt» med megahiten «Strongest». Det er ein låt som har vore høgt oppe både på VG-lista og den norske Spotify-lista. Den vart også gjeve ut med remix av Alan Walker.

I tillegg til «Strongest» er ho for tida aktuell med låtane «Lie To Me», «Mother» og «Favela». Sistnemnte har nesten 40 millionar avspelingar på Spotify og over 16 millionar visningar på Youtube.

Wroldsen er absolutt i ferd med å skapa seg eit stort namn internasjonalt. I januar var ho med på låta «Breathe» med britiske Jax Jones. Låta gjorde det bra på dei britiske hitlistane, og har i skrivande stund 189 millionar avspelingar på Spotify og er vist 134 millionar gongar på Youtube.

Ho er også ukreditert songar på låten «How Deep Is Your Love» av Calvin Harris og Disciples frå 2015. Denne er spelt nesten 600 millionar gongar på Spotify, og nådde 27. plass på Billboard Hot 100-lista.


Rutinert låtskrivar

Det er kun dei siste åra Wroldsen har markert seg som soloartist, men ho har ei lang og suksessfull musikk-karriere bak seg. Ho har lenge utmerkt seg som låtskrivar og har skrive for nokon av dei aller største internasjonale gruppene og artistane.

Blant artistane ho har skrive låtar for, finn ein Shakira, Britney Spears, One Direction og Demi Lovato. Ho har også skrive for norske artistar som Tone Damli og Adelen. For sistnemnte var ho mellom anna med og skreiv Melodi Grand Prix-bidraget «Bombo» i 2013.

Festival-leiar Øystein Vaage er godt nøgd med å ha Ina Wroldsen klar.

– Det er ein artist det er grådig kjekt å få til Tysnesfest, og ekstra kjekt å lansera ho dagen etter ho mottok æresprisen under P3 Gull. Den har ho verkeleg fortent, fortel Vaage.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Lokale entusiastar sikrar framtida for Spelet om Olavsgildet

Spelet om Olavsgildet kan bli ført vidare. Det er gull verdt for Tysnes.Det var i fjor sommar, i samband med markeringa av Johannes Heggland sin hundreårsdag i slutten av juni, at Spelet om Olavsgildet blei framført for fyrste gong. Urframføringa blei ei storslått markering, som på ny sette Tysnes på...