JULEKONSERT: Torstein Hatlevik og Ailie Reed leverte flotte tonar på Haaheim fredag.
JULEKONSERT: Torstein Hatlevik og Ailie Reed leverte flotte tonar på Haaheim fredag.

– Trur folk likte det

Humor, varme og store songprestasjonar under julekonsert på Haaheim.
Publisert 08.12.2018 kl. 18.14.

Fredag inviterte Haaheim Gaard til den fyrste av to julekonsertar. Det var Torstein Hatlevik sjølv, saman med gjestar, som framførte eit variert spekter av kjente og kjære julelåtar, ukjente godbitar og anna musikalsk snacks.


Gjestesolist og kor

Med seg hadde han sin britiske vennine Ailie Reed, som har doktorgrad i song, og ei nydeleg sopran-stemme. Ho song både aleine, mellom anna ein vakker versjon av «O’ Holy Night», og saman med Hatlevik. Dei viste flott samspel. og framførte nokre nydelege duettar fredag kveld.

– Kor og jul høyrer også i lag, sa Hatlevik etter dei fyrste nummera, før han introduserte kvinnekoret Corona frå Stord. Dei hadde fleire populære innslag, mellom anna «Den fyrste julenatt», og «Home for Christmas» av Maria Mena.

I tillegg var Irene Simonsen med som kordirigent og pianist gjennom heile konserten.


God respons

Hatlevik og gjengen leverte eit show med både humor, varme og god julestemning, og hausta stor applaus frå publikum etter konserten. Det var mange som gjekk nøgd vidare til middagen etter forestillinga.

– Det var utruleg bra, fortel Vibeke Dahl frå Haugesund, som var på Haaheim for fyrste gong.

Fleire var einige i den vurderinga.

– Det var ein stor oppleving, seier Cato Grønning frå Bømlo.

Også Hatlevik sjølv var godt nøgd med showet.

– Eg trur folk likte det. Ein slik julekonsert er noko me har tenkt å fortsetja me, fortel «husfaren» på Haaheim.


Siste saker Gå til framsida

Den einaste bollebasaren i verda

To gonger i året blir det skipa til bollebasar på Jensvoll. Styreleiaren for Jensvoll bedehus trur dei har den einaste bollebasaren i heile verda.

Saknar du sofaputa di?

Denne grøne puta blei tysdag føremiddag observert einsam og forlaten i vegbanen på Onarheimsfjellet. Designet er ikkje siste skrik, så den førebelse teorien er at puta kan ha vore ein del av eit tilhengjarlass, på veg mot den sikre død i Eredalen. Men om nokon likevel skulle sakna puta, kan den hentast hos «Tysnes» i Teiglandsvegen 5. Enn så lenge har den fått ein ny sjanse.

Startar prosessen med grunnkjøp til ny barnehage

Kommunestyret har tidlegare vedtatt å byggja ny barnehage på Onarheim. Totalt sett er kostnadsramma på 36,6 millionar kroner, og allereie neste år har kommunen sett av over 13 millionar kroner til prosjektet i investeringsbudsjettet.I år er det også sett av litt midlar for å koma i gang med prosjektet, og i førre kommunestyremøtet diskuterte politikarane grunnkjøp. Politikarane gjekk...