BLANDAKOR: Vil du høyra på denne blide gjengen, må du ta turen til Ølve kyrkje på torsdag. (Foto: Røysterett for Alle)
BLANDAKOR: Vil du høyra på denne blide gjengen, må du ta turen til Ølve kyrkje på torsdag. (Foto: Røysterett for Alle)

– Me trur det skal verta ei triveleg stund

Publisert 08.12.2018 kl. 10.00.

Torsdag neste veke kjem blandakoret Røysterett for Alle til Ølve kyrkje. Koret frå Uskedalen har 30-årsjubileum i år, og julekonserten i Ølve vert siste del av feiringa.

– Korstoffet i konserten femnar om både gamalt og nytt, noko kjent og tradisjonelt, og noko mindre kjent og ikkje så vanleg. Ikkje alt er direkte julestoff, men det høver likevel godt i ein samanheng som denne, fortel kormedlem Svein Rimestad.

Til å akkompagnera på klaver har dei fått Frode Kaldestad, ein musikar dei har hatt med seg i mange musikalske oppsetjingar tidlegare. Og for at det ikkje berre skal verta korsong, stiller gitarist Einar Steinkopf og saksofonist Fridar Malmsten Steinkopf med eiga avdeling. Maria Malmsten er dirigent.

– Me trur det skal verta ei triveleg stund, og rår så mange som mogleg til å unna seg eit lite avbrekk i ei travel julestri, sluttar Rimestad håpefullt.


Siste saker Gå til framsida

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...

Dugnad i Peralio

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av...