RUTINERT: Dyktige Camilla Sjøvold er blant solistane på Tysnes musikklag sin julekonsert. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)
RUTINERT: Dyktige Camilla Sjøvold er blant solistane på Tysnes musikklag sin julekonsert. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde)

Klart for tradisjonsrik konsert med Tysnes musikklag

Laurdag arrangerer Tysnes musikklag julekonsert i Tysnes kyrkje, med dyktige musikarar både frå og utanfrå Tysnes.
Publisert 12.12.2018 kl. 13.22.

– Ein vil få høyra alt frå Edvard Grieg til tradisjonelle julesongar. Det blir nok nokre songar som er nye for folk òg, fortel Arve Belt i Tysnes musikklag.

Det blir med andre ord eit variert program, når musikklaget atter ein gong opnar dørene i Tysnes kyrkje, til den tradisjonsrike julekonserten sin.


Gjestemusikarar utanfrå

– I år har me fått inn to gjesteartistar. Det er Siw Noria Øiongen frå Sandnes, og Martha Berit Belt, seier Belt.

Siw Noria er songsolist, mens Martha Berit er pianist.

– Begge har røter på Tysnes. Det er naturleg for oss å nytta artistar med lokal tilknytning, held Belt fram.

Både Siw Noria og Martha Berit er i tillegg i slekt med Arve Belt. Førstnemnde er niesa hans, medan sistnemnde er søskenbarnet hans.


Høgt nivå

Artistane er ifølgje Belt på musikalsk høgt nivå.

– Siw Noria er musikkutdanna, og har vore med i fleire musikalopsetjingar. I tillegg driv ho aktivt med song og kor, seier han.

I tillegg har pianist Martha Berit høg utdanning innanfor sitt instrument. I 2016 fullførte ho ein mastergrad ved Griegakademiet i Bergen.


Trur det blir bra

– Korpset kjem til å ha sine eigne greier, i tillegg til ting saman med songsolisten. Pianisten og songsolisten kjem òg til å spela saman, seier Belt.

Sjølv har han vore innom ymse instrument i løpet av si tid i musikklaget. Akkurat no for tida er det eufonium det går i.

– Eg forventar at det blir ein bra konsert, med fullt hus og høgt nivå, avsluttar Belt.


Siste saker Gå til framsida

Den einaste bollebasaren i verda

To gonger i året blir det skipa til bollebasar på Jensvoll. Styreleiaren for Jensvoll bedehus trur dei har den einaste bollebasaren i heile verda.

Saknar du sofaputa di?

Denne grøne puta blei tysdag føremiddag observert einsam og forlaten i vegbanen på Onarheimsfjellet. Designet er ikkje siste skrik, så den førebelse teorien er at puta kan ha vore ein del av eit tilhengjarlass, på veg mot den sikre død i Eredalen. Men om nokon likevel skulle sakna puta, kan den hentast hos «Tysnes» i Teiglandsvegen 5. Enn så lenge har den fått ein ny sjanse.

Startar prosessen med grunnkjøp til ny barnehage

Kommunestyret har tidlegare vedtatt å byggja ny barnehage på Onarheim. Totalt sett er kostnadsramma på 36,6 millionar kroner, og allereie neste år har kommunen sett av over 13 millionar kroner til prosjektet i investeringsbudsjettet.I år er det også sett av litt midlar for å koma i gang med prosjektet, og i førre kommunestyremøtet diskuterte politikarane grunnkjøp. Politikarane gjekk...