VINNAR: Emma Sofie Nesse Torgersen (11) sin skulpturskisse vart plukka ut som vinnar av «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturkonkurranse». Ho skulle gjerne vist fram skissa, men orginalen vart sendt inn i høve konkurransen.
VINNAR: Emma Sofie Nesse Torgersen (11) sin skulpturskisse vart plukka ut som vinnar av «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturkonkurranse». Ho skulle gjerne vist fram skissa, men orginalen vart sendt inn i høve konkurransen.

Vann skulpturkonkurranse

Emma (11) sin skulptur-idé skal stillast ut i Slottsparken i Oslo.
Publisert 19.12.2018 kl. 06.00.

– Det kom som ei overrasking då eg høyrde at eg vann, seier Emma Sofie Nesse Torgersen.

Ho går i sjetteklasse på Tysnes skule, og nyleg kom beskjeden om at ho var plukka ut som vinnar i «Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturkonkurranse».


Sende inn skisse

I kunst- og handverkstimane i starten av skuleåret jobba både femte- og sjetteklasse med konkurransen, der ein skulle senda inn skisseforslag til skulpturar.

– Me kunne teikna heilt fritt det me ville, fortel Emma Sofie.

Hennar eige skisse var av det kreative slaget.

– Eg teikna ein munn med bein, seier ho, og bekreftar at det ikkje var noko meir ansikt på figuren enn ein munn.

– Det var berre noko eg fann på.

Ho fortel at det er lenge sidan dei sende inn forslaga, og at ho hadde gløymt heile konkurransen.

– Det var veldig gøy få vita at eg vann, seier ho.


Vert skulptur

Premien for å vinna konkurransen, er at ein kunstnar skal laga ein skulptur basert på skissa. Den skal så stillast ut i Prinsesse Ingrid Alexandra sin skulpturpark i Slottsparken i Oslo.

I parken skal skulpturen stå saman med andre vinnarar av konkurransen. Avdukinga skjer i juni, og både elev, foreldre og lærar vert inviterte.

Sjølv om det var stas å vinna, trur nok ikkje Emma Sofie at ho har funne sin nye karriere.

– Eg trur nok ikkje eg vert kunstnar, fortel ho smilande.


Siste saker Gå til framsida

Har studert tilstanden til den store eika i Våge

«Festivalkontoret» i Våge skal utvidast. Derfor trong Fonna AS meir info om den gamle eika ved kontoret.– Eg kom med ei anbefaling om å finna ut litt om vitaliteten og helsetilstanden til treet, og gjerne òg finna ut risikoane med treet, seier arborist Kristoffer Nerhus, dagleg leiar i Hardanger Hagehjelp.Han kom i kontakt med Sigvard Madsen i Fonna AS, som følge av...

Tommy stod på og lukkast

Endeleg, etter fire års innsats av fleire gode krefter, og ikkje minst Tommy Gundersen (24) sjølv, har han fått lærlingeplass og er nærast sikra jobb i framtida.