STØRST: Den nye brønnbåten til Alsaker Fjordbruk skal leverast i 2020. Det blir den største brønnbåten som skal gå i Norge som er under bygging, ifølgje Fiskeribladet. (Illustrasjon:j Salt Ship Design)
STØRST: Den nye brønnbåten til Alsaker Fjordbruk skal leverast i 2020. Det blir den største brønnbåten som skal gå i Norge som er under bygging, ifølgje Fiskeribladet. (Illustrasjon:j Salt Ship Design)

Brønnbåten til Alsaker blir den største i innanlandsfart

Den nye brønnbåten som Alsaker Fjordbruk har under bygging i Spania, blir den største brønnbåten som skal gå i Norge.
Publisert 28.12.2018 kl. 21.24. Oppdatert kl. 22.42.

Det er Fiskeribladet som melder dette.

Ifølgje Fiskeribladet er det for tida 41 oppdrettsbåtar under bygging for norske oppdrettselskap, til ein verdi på mellom seks og sju millardar kroner. På lista som Fiskeribladet presenterer finn ein både mindre lokalitetsbåtar og store brønnbåtar. Brønnbåten til Alsaker Fjordbruk vert den største som skal gå i Norge, og den nest største som er under bygging for norske oppdrettsfirma og norske rederi.


I Spania

Den nye brønnbåten til Alsaker skal byggjast ved Astilleros de Murueta-verfet i Spania, og skal leverast i 2020. Båten vert 90,7 meter lang og 18,6 meter brei.

Brønnbåten vert spesialbygd for å frakta levende fisk. Brønnkapasiteten vert på over 5000 kubikkmeter.


Lokalt designfirma

Det er selskapet Salt Ship Design på Stord som har designa den nye brønnbåten.

I ei pressemelding frå Salt Ship Design i sommar heitte det mellom anna:

– Partane har samarbeidd over lengre tid for å utvikla eit brønnbåtdesign med utgangspunkt i skånsam handtering av fisk kombinert med stort fokus på hygiene, miljø og kvalitet.


Siste saker Gå til framsida

Har studert tilstanden til den store eika i Våge

«Festivalkontoret» i Våge skal utvidast. Derfor trong Fonna AS meir info om den gamle eika ved kontoret.– Eg kom med ei anbefaling om å finna ut litt om vitaliteten og helsetilstanden til treet, og gjerne òg finna ut risikoane med treet, seier arborist Kristoffer Nerhus, dagleg leiar i Hardanger Hagehjelp.Han kom i kontakt med Sigvard Madsen i Fonna AS, som følge av...

Tommy stod på og lukkast

Endeleg, etter fire års innsats av fleire gode krefter, og ikkje minst Tommy Gundersen (24) sjølv, har han fått lærlingeplass og er nærast sikra jobb i framtida.