STØRST: Den nye brønnbåten til Alsaker Fjordbruk skal leverast i 2020. Det blir den største brønnbåten som skal gå i Norge som er under bygging, ifølgje Fiskeribladet. (Illustrasjon:j Salt Ship Design)
STØRST: Den nye brønnbåten til Alsaker Fjordbruk skal leverast i 2020. Det blir den største brønnbåten som skal gå i Norge som er under bygging, ifølgje Fiskeribladet. (Illustrasjon:j Salt Ship Design)

Brønnbåten til Alsaker blir den største i innanlandsfart

Den nye brønnbåten som Alsaker Fjordbruk har under bygging i Spania, blir den største brønnbåten som skal gå i Norge.
Publisert 28.12.2018 kl. 21.24. Oppdatert kl. 22.42.

Det er Fiskeribladet som melder dette.

Ifølgje Fiskeribladet er det for tida 41 oppdrettsbåtar under bygging for norske oppdrettselskap, til ein verdi på mellom seks og sju millardar kroner. På lista som Fiskeribladet presenterer finn ein både mindre lokalitetsbåtar og store brønnbåtar. Brønnbåten til Alsaker Fjordbruk vert den største som skal gå i Norge, og den nest største som er under bygging for norske oppdrettsfirma og norske rederi.


I Spania

Den nye brønnbåten til Alsaker skal byggjast ved Astilleros de Murueta-verfet i Spania, og skal leverast i 2020. Båten vert 90,7 meter lang og 18,6 meter brei.

Brønnbåten vert spesialbygd for å frakta levende fisk. Brønnkapasiteten vert på over 5000 kubikkmeter.


Lokalt designfirma

Det er selskapet Salt Ship Design på Stord som har designa den nye brønnbåten.

I ei pressemelding frå Salt Ship Design i sommar heitte det mellom anna:

– Partane har samarbeidd over lengre tid for å utvikla eit brønnbåtdesign med utgangspunkt i skånsam handtering av fisk kombinert med stort fokus på hygiene, miljø og kvalitet.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Tysnes bør få meir enn 400.000 i grasrotmidlar

Norsk Tipping har fordelt grasrotmidlane for 2018. Den viser at lag og organisasjonar i Tysnes har fått heile 433.568 kroner inn på bankkontoane sine frå tippeselskapet på Hamar. Det er eit svært bra tilskot til økonomien til ulike lokale lag og organisasjonar i kommunen vår.Det er idrettslaga som ser ut til å...

Debatt: – Vi kjøpte ikke for å drive hotell

Vi har satt i gang en prosess hvor vi ønsker å regulere eiendommen til hyttetomter og et leilighetsbygg. Prosjektet er fortsatt i en veldig tidlig fase. I forbindelse med den påbegynte reguleringsplanen hadde bladet Tysnes en artikkel om prosjektet. Vi redegjør der i korte trekk for hva vi ønsker med...