MÅ VERA OPE: Tidlegare ordførar Kjetil Hestad (innfelt) er oppteken av at Godøysund ikkje blir privatisert. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde/Camilla Korsnes)
MÅ VERA OPE: Tidlegare ordførar Kjetil Hestad (innfelt) er oppteken av at Godøysund ikkje blir privatisert. (Arkivfoto: Ingunn Gjærde/Camilla Korsnes)

Skeptisk til Godøysund som privatisert hytteområde

Tidlegare ordførar Kjetil Hestad er oppteken av at Godøysund ikkje må verta eit lukka hytteområde.
Publisert 10.01.2019 kl. 12.00.

– Situasjonen i dag er håplaus etter forfallet som har vore dei seinare åra. Eg skjønar at dette er blitt ei krevjande sak, seier Hestad.

Les også: Oppgitt over forfallet på Godøysund

Han konstaterer at det einaste alternativet kanskje er å byggja hytter og leilegheitsbygg, dersom ein skal få til ny aktivitet i området. I så fall støttar han ei slik løysing. Han er oppteken av at det må skje noko.

I hans tid som ordførar i Tysnes var Godøysund eit tema som både formannskapet og kommunestyret var oppteken av.

– Det er mange tysnesingar og tilreisande som har eit sterkt forhold til Godøysund. Det ein må unngå, er at det skjer ei privatisering av området dersom ei utbygging endrar status til hytteområde, seier Hestad.

Han fortel at området også i seinare tid har vore brukt som båthamn for båtturistar. Han er oppteken av at det må førast vidare.

– Me må ta vare på Godøysund som ein destinasjon for båtturisme. Godøysund må også vera eit område som folk flest kan bruka, seier han.

Hestad hadde håpa at ein kunne kombinera ei utbygging der ein også kan få eit tilbod om servering i området.

– Om det er råd å få til, veit eg ikkje. Men det viktigaste er i alle fall at det skjer noko på det som tidlegare var eit glansområde og som no er sterkt prega av forfall, seier han.

Les også: Vil riva det gamle Godøysund Fjordhotel


Siste saker Gå til framsida

Har studert tilstanden til den store eika i Våge

«Festivalkontoret» i Våge skal utvidast. Derfor trong Fonna AS meir info om den gamle eika ved kontoret.– Eg kom med ei anbefaling om å finna ut litt om vitaliteten og helsetilstanden til treet, og gjerne òg finna ut risikoane med treet, seier arborist Kristoffer Nerhus, dagleg leiar i Hardanger Hagehjelp.Han kom i kontakt med Sigvard Madsen i Fonna AS, som følge av...

Tommy stod på og lukkast

Endeleg, etter fire års innsats av fleire gode krefter, og ikkje minst Tommy Gundersen (24) sjølv, har han fått lærlingeplass og er nærast sikra jobb i framtida.