DÅRLEG FORFATNING: «Merkenavnet Godøysund Fjordhotell har gradvis mistet sin verdi», skriv Nils-Petter Sivertsen i dette lesarbrevet. (Arkivfoto)
DÅRLEG FORFATNING: «Merkenavnet Godøysund Fjordhotell har gradvis mistet sin verdi», skriv Nils-Petter Sivertsen i dette lesarbrevet. (Arkivfoto)

Debatt: – Vi kjøpte ikke for å drive hotell

Publisert 20.01.2019 kl. 12.00.

Vi har satt i gang en prosess hvor vi ønsker å regulere eiendommen til hyttetomter og et leilighetsbygg. Prosjektet er fortsatt i en veldig tidlig fase.

I forbindelse med den påbegynte reguleringsplanen hadde bladet Tysnes en artikkel om prosjektet. Vi redegjør der i korte trekk for hva vi ønsker med eiendommen. Vi nevner også at vi har satt i gang med rydding av stier, slik at eiendommen igjen skal være tilgjengelig for allmennheten, og at vi ønsker å ta vare på Sjøbuo slik at den en gang i fremtiden kan benyttes av fastboende og hytte- og båtfolk.

Les også: Ordføraren oppgitt over forfallet på Godøysund

Vi nevner også at vi vurderer å rive det som feilaktig omtales som hotellbygningen. Det er viktig å huske at de bygningene som hadde hotellrom ble revet da tidligere ordførere satt med makten. Det som står igjen i dag er det som var resepsjon og restaurant. Da vi overtok, var bygningen i så dårlig forfatning at det ble klart for oss at bygningen ikke kunne reddes.

Vi kjøpte ikke stedet for å drive hotell. Merkenavnet Godøysund Fjordhotell har gradvis mistet sin verdi, og det finnes i dag andre alternativer på Tysnes. Dagens unge vet knapt at det har vært drevet hotell i Godøysundet. Dersom noen andre likevel ønsker å bygge og drive et hotell på øyen, skal vi selvsagt være velvillige.

Vi har stor forståelse for at mange har gode minner og sterke følelser for stedet. Vi har også gode minner og sterke følelser for stedet, men vi prøver å lage realistiske og gjennomførbare planer. Sammen med Omega Areal utarbeider vi nå planer for området hvor hensynet til miljøet og omgivelsene har høyeste prioritet. Vi ser frem til å presentere forslaget til utbygging for kommunen og andre interessenter.

Les også: Leiar: Godøysund-utbygging er viktig for Tysnes


Siste saker Gå til framsida