LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)
LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)

Vil kåra dei beste nynorskbøkene

Publisert 30.01.2019 kl. 06.00.

Landssamanslutninga av nynorskkommunar og Framtida.no har fått 500.000 kroner frå Nasjonalbiblioteket og Bokåret 2019 for å kåra dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk.

– Me skal kåra dei beste nynorske bøkene innanfor fleire sjangrar, blant anna biletbøker, forteljingar, romanar, diktbøker og faktabøker. Då treng me hjelp av born, unge og vaksne over heile landet til å nominera sine favorittar, seier redaktør Svein Olav Langåker i Framtida.no og Framtidajunior.no.

Kåringa er i samarbeid med Pirion, og Nynorsksenteret er med på å velja ut dei nominerte bøkene. Fyrste nominasjonsrunde varer fram til 1. mars, og kven som helst kan no gå inn på Framtidajunior.no og Framtida.no og nominera sine favorittar.


Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Takk til alle som strikka varme plagg i førjulsstria

Ynsket om å få inn heimestrikka gåver starta med oppdaginga av at nokon av flyktningeborna gjekk utan sokkar i støvlane. Dette er noko som me «innfødde» har ryggmargsrefleks på, medan våre nye naboar ikkje er vane med dette. Bygdekvinnene, sokneråd, foreiningar og private sette i gang med strikking, og resultata let ikkje venta på seg.Frivilligsentralen fekk samla inn rundt 100...