LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)
LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)

Vil kåra dei beste nynorskbøkene

Publisert 30.01.2019 kl. 06.00.

Landssamanslutninga av nynorskkommunar og Framtida.no har fått 500.000 kroner frå Nasjonalbiblioteket og Bokåret 2019 for å kåra dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk.

– Me skal kåra dei beste nynorske bøkene innanfor fleire sjangrar, blant anna biletbøker, forteljingar, romanar, diktbøker og faktabøker. Då treng me hjelp av born, unge og vaksne over heile landet til å nominera sine favorittar, seier redaktør Svein Olav Langåker i Framtida.no og Framtidajunior.no.

Kåringa er i samarbeid med Pirion, og Nynorsksenteret er med på å velja ut dei nominerte bøkene. Fyrste nominasjonsrunde varer fram til 1. mars, og kven som helst kan no gå inn på Framtidajunior.no og Framtida.no og nominera sine favorittar.


Siste saker Gå til framsida

Andre a-lagssiger på rad

To mål kvar av Emre Hagen og Lasse Aarland Skulstad sørgde for nok ein siger for a-laget til Njardar/Tysnes.

Debatt: Tysnes skal vera ein servicekommune

Det er viktig å ha ein open, og lett tilgjengeleg kommune. Det å ta kontakt med kommunen skal vera ei positiv oppleving, og ein skal få den hjelpa ein har krav på. Tysnes Høgre vil gjera fleire grep for å gjera kontakten med kommunen enklare, samtidig som me opprettar system for ta imot tilbakemelding frå publikum på korleis kontakten med kommunen har vore.Tysnes Høgre vil i neste...