LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)
LESEGLEDE: Sjetteklassingane ved Kinsarvik skule fekk vera med på lanseringa av kåringa av dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk. (Foto: Framtida.no)

Vil kåra dei beste nynorskbøkene

Publisert 30.01.2019 kl. 06.00.

Landssamanslutninga av nynorskkommunar og Framtida.no har fått 500.000 kroner frå Nasjonalbiblioteket og Bokåret 2019 for å kåra dei beste barne- og ungdomsbøkene på nynorsk.

– Me skal kåra dei beste nynorske bøkene innanfor fleire sjangrar, blant anna biletbøker, forteljingar, romanar, diktbøker og faktabøker. Då treng me hjelp av born, unge og vaksne over heile landet til å nominera sine favorittar, seier redaktør Svein Olav Langåker i Framtida.no og Framtidajunior.no.

Kåringa er i samarbeid med Pirion, og Nynorsksenteret er med på å velja ut dei nominerte bøkene. Fyrste nominasjonsrunde varer fram til 1. mars, og kven som helst kan no gå inn på Framtidajunior.no og Framtida.no og nominera sine favorittar.


Siste saker Gå til framsida

Fjord1 vil møta tysnespolitikarane

Prosjektdirektør Nils Kristian Berge i Fjord1 set si lit til at politikarane i Tysnes godkjenner søknaden om nytt teknisk bygg på ferjekaien i Våge på neste møte i utval for landbruk/teknisk.

Svindel-e-post florerer

Politiet har fått inn fleire meldingar om svindel-e-post. – Me har mellom anna fått fleire henvendingar frå folk som mottek e-post med vedlagt faktura, frå bedrifter som dei ikkje har vore i kontakt med i det heile tatt, fortel Susann Rosvold, politibetjent ved Tysnes lensmannskontor. – Dette er rein svindel, og viss fleire har opplevd å få ein slik faktura, kan dei sjå bort...