VÅRTEIKN: Ifølgje Svein Ove Agdestein er det allereie kome tjeld til Tysnes. Denne er fotografert på ein eigedom i Vågsnes-området i august 2015. (Arkivfoto)
VÅRTEIKN: Ifølgje Svein Ove Agdestein er det allereie kome tjeld til Tysnes. Denne er fotografert på ein eigedom i Vågsnes-området i august 2015. (Arkivfoto)

Tjelden kom rekordtidleg

Publisert 20.02.2019 kl. 19.00.

Måndag denne veka melde Svein Ove Agdestein at han hadde sett tjelden for fyrste gong i år. Det er rekordtidleg.

– Normalt plar tjelden koma 8. eller 9. mars. Eg har aldri før registrert ein tjeld så tidleg som 18. februar, fortel Svein Ove Agdestein.

I over 30 år har han følgt med på når den fyrste tjelden har meldt sin ankomst på Siriskjeret, den ytterste tuppen på Vågsneset.

– Eg har vore på sjøen, og var nett komen heim att då eg oppdaga han i dag, fortel Svein Ove.

Kva som er grunnen til at tjelden har kome rekordtidleg i år veit han ikkje, men han trur at mildver og sønnavind kan vera ein grunn.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Miljødiplomet til Hordaland fylkeskommune og Skyss må ned frå veggen no

I seinare tid har det vore diskutert opp og ned om ferjer til og frå Tysnes. Møte har vore organiserte og haldne, folk har fortvila forsøkt på å få svar på spørsmåla sine rundt dette temaet, men Hordaland fylkeskommune og Skyss er tause. Dei vil ikkje plagast med slikt frå distrikta.Her er det politikarane i fylkeskommunen som fylgjer opp initiativa frå sentralt hald, og har tildelt...

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...