TILBAKE TIL TYSNES: Alejandru Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen er klare for Tysnesfest 2019, ti år etter at dei var har sist. (Arkivfoto: Jørgen Haaland)
TILBAKE TIL TYSNES: Alejandru Fuentes, Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen er klare for Tysnesfest 2019, ti år etter at dei var har sist. (Arkivfoto: Jørgen Haaland)

Stjernespekka kvartett til Tysnesfest

Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm gjer Tysnestest-comeback i år – ti år etter sist gong.
Publisert 22.02.2019 kl. 09.00.

I fjor haust møttest Espen Lind og Kurt Nilsen for å spela, synga og mimra, melder Tysnesfest i ei pressemelding.

Mimringa og musikken gav meirsmak, og snart var Alejandro Fuentes og Askil Holm nok ein gong med på laget; kvartetten var samla igjen.

Gjengen har sidan den gong hatt eit utal øvingar, og henta fram fleire låtar frå dei førre albuma sine.


Byrja med Hallelujah

Reisa til dei fire kameratane byrja med ei framføring av Leonard Cohen sin «Hallelujah», på Skavlan i 2006.

Den blei etterfølgt av ein Spellemannpris og ein landsdekkande turné; kvartetten fylte Oslo spektrum til randen tre gongar.

I 2009 turnerte dei igjen, og selde 120.000 billettar. Eitt av stoppa på turen den gongen var Tysnesfest.

– Då me i 2009 booka Lind, Nilsen, Fuentes og Holm var dei utan sidestykke den største festivalbookinga me hadde gjort hittil. Det kom 2.400 publikummarar på konserten, og me kjente at no er me faktisk blitt ein stor festival, sa Sigvard Madsen i eit intervju til boka om Tysnesfest i 2016.


Klare for ny turné

Gutane har blitt ti år eldre sidan sist, og dei er alle familiefedrar. Likevel er dei innstilte på ein tre månadar lang sommarturné.

– Dette kjem til å bli vanvitig gøy både for oss og for publikum. Me klinkar til, og skal laga fest kvar gong me går på scenen. We’re gonna party like it’s 2009! seier Kurt Nilsen i pressemeldinga.

– Då me i haust fekk nyss om at gjengen skulle på turnè igjen i år, måtte me berre booka dei! Me gler oss enormt til torsdag 11. juli, skriv Tysnesfest-sjef Øystein Vaage i ein e-post.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Tysnes Kraftlag er eit historisk namn som bør vidareførast

Tysnes Kraftlag er eit gamalt og godt innarbeidd namn så vel i lokalsamfunnet som utanfor kommunen sine grenser. I over 70 år har Tysnes Kraftlag eksistert som straumleverandør og netteigar på Tysnes. No har selskapet gått inn i ein ny epoke. Spørsmålet som no har meldt seg, er om selskapet bør skifta namn. Det bør det ikkje.Det var ei skikkeleg storhending som skjedde på Tysnes den...