KONSERT: Jonas Fjeld hadde med seg gitarist Ben Basgård til Mandelhuset laurdag, og dei vart godt motteke av eit entusiastisk publikum.
KONSERT: Jonas Fjeld hadde med seg gitarist Ben Basgård til Mandelhuset laurdag, og dei vart godt motteke av eit entusiastisk publikum.

– ...og det vart ein song av det òg

Jonas Fjeld har opplevd det meste som artist gjennom mange tiår. Laurdag spelte han for eit fullsett Mandelhus.
Publisert 10.03.2019 kl. 16.26. Oppdatert kl. 16.28.

– Tusen takk til alle som er her i kveld. For meg er dette eit minne for livet, sa Jonas Fjeld frå scenen på Mandelhuset laurdag kveld.

I godt over ein time har han, saman med el-gitarist Ben Basgård, underhalde Tysnes-publikummet med kjente og kjære låtar, og gode historiar. Humor, varme og musikalitet var nøkkelord for konserten laurdag.


Langt artistliv

I mange tiår har Jonas Fjeld vore ein dei største artistane i landet, og han har gjeve ut ei rekkje album, både som soloartist og i samarbeid med andre artistar. Publikum på Mandelhuset fekk oppleva både nye og gamle slagarar, og fekk publikum verkeleg med seg på låtar som «Konnerud», «Tordensky» og «Till The Morning Comes». Sistnemnte er ein låt Fjeld skreiv for Steinar Albrigtsen, og han fortalde at det er sjeldan han spelar låten på konsertar.

Stemninga toppa seg med dei to siste songane for kvelden, og publikum sang livleg med på «Engler i Sneen» og «Hun Kom Som En Engel».

– Dette er den songen som har betydd mest for min karriere, og eg er utruleg audmjuk med tanke på kor mange som har eit nært forhold til denne songen i dag, sa Fjeld før han spelte «Engler i Sneen», som er den songen han er mest kjent for.


Historier og vitsar

For sjølv om musikken var i hovudfokus, sat latteren laust hos publikum mellom slaga. Fjeld innleia kvar låt med forteljingar frå sitt innhaldsrike artistliv, ofte med ein humoristisk vri.

Den folkekjære artisten fortalde om oppveksten i Drammen, sin fyrstefødde son Sigve, og om dei utalege samarbeida han har hatt med både norske og internasjonale artistar. Og forteljingane vart som oftast avslutta med frasen: «...og det vart ein song av det òg», før han sette i gang låten.

Fjeld sin varme og humor, og at han ikkje er redd for å utlevera seg sjølv, vart godt motteke av publikum.

– Han verkar som ein ordentleg jordnær type, fortel Henrik Barthel.

Han sit og pratar med Elin Kårstad etter konserten, og dei er begge full i lovord over kva dei nettopp har opplevd.

– Eg tror nok eg kan seia at det ein av dei beste konsertane eg har vore på, seier Elin.

Også hovudpersonen sjølv var godt nøgd med konserten.

– Eg føler meg heime på små scener, og her fekk eg verkeleg god kontakt med publikum, fortel Jonas Fjeld.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Miljødiplomet til Hordaland fylkeskommune og Skyss må ned frå veggen no

I seinare tid har det vore diskutert opp og ned om ferjer til og frå Tysnes. Møte har vore organiserte og haldne, folk har fortvila forsøkt på å få svar på spørsmåla sine rundt dette temaet, men Hordaland fylkeskommune og Skyss er tause. Dei vil ikkje plagast med slikt frå distrikta.Her er det politikarane i fylkeskommunen som fylgjer opp initiativa frå sentralt hald, og har tildelt...

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...