I TALENTKONKURRANSE: Seinare i år ser du kanskje pianst André Eide på TV-skjermen. (Foto: Privat)
I TALENTKONKURRANSE: Seinare i år ser du kanskje pianst André Eide på TV-skjermen. (Foto: Privat)

Tysnes-organist i Norske Talenter

Publisert 12.03.2019 kl. 12.12. Oppdatert kl. 12.24.

Pianist og stordabu André Eide, som er tilsett som organist på Tysnes, var i helga til Oslo for å delta i precast-audition for Norske Talenter. På godt norsk tyder det ein audition for å få koma på audition med dommarar seinare, og den dyktige musikaren gjekk vidare.

– Tusen takk til alle som har sendt meldingar og gode tankar. Det er til stor hjelp, skriv han på facebooksida «André Eide - Pianist», som har over 800 følgjarar.

No ventar Eide på tilbakemelding om kva tid han skal koma tilbake for å delta på hovudaudition. Det blir truleg i mai.

– Dette er ein spennande og lærerik prosess å vera med på. Eg gler meg til det som skal skje vidare, kommenterer han til «Tysnes».


Siste saker Gå til framsida

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistoriker Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.

Vel blåst på Tysnessåto

Søndag var det friluftsgudsteneste på Tysnessåta i skiftande seinsommarvêr. Initiativtakar til denne gudstenesta var tysnesingen Arne Nesse. Døveprest Inge Sørheim hadde ansvar for gudstenesta, og dei hadde med eigen tolk. Det bles friskt på toppen, så den vesle kyrkjelyden søkte ly litt nedom toppen. Der vart det preike, bøn og salmesong med eit fantastisk skue over...

Lesarbrev: Innfør gratis skulemat

Eit gratis skulemåltid kvar dag til alle elevar i den norske skulen kan vera blant dei viktigaste tiltaka for folkehelse og sosial utjamning. Vil politikarane jobba for å innføra skulematordning i vår kommune?Det er få stader sosiale skilnader kjem tydelegare til syne enn blant matpakkane til elevar i den norske skulen. Diverre er det slik at langt ifrå alle born får med seg god og sunn...