SIGER: Maria Andronikidou scora tre mål mot Nore Neset laurdag. (Foto: Frode Haugsgjerd)
SIGER: Maria Andronikidou scora tre mål mot Nore Neset laurdag. (Foto: Frode Haugsgjerd)

Jenter 12 er klare for seriefinale

Med to sigrar på to kampar laurdag og måndag, er J12-laget i posisjon til å vinna serien.
Publisert 20.03.2019 kl. 07.33.

– Det er god stemning i laget, fortel Geir Austvik, som er trenar for Jenter 12-laget til Tysnes IL.

Dei talentfulle jentene spelte kamp både laurdag og måndag, og fekk med seg kontrollerte sigrar i begge kampane. Laurdag vart Nore Neset 3 slått med siffera 18–10, medan Årstad 2 vart slått 25–13 måndag kveld. Begge kampane vart spelt i Tysneshallen.

Den siste kampen var jamnspelt i fyrste omgang, og det skilde berre eitt mål mellom laga til pause.

– Det var jamnt, men me fekk gjort nokre justeringar til andreomgangen, og då enda det med at me vann kontrollert, fortel Austvik.

Jenter 12 står dermed med 32 poeng, etter 16 sigrar på 18 kampar. Den siste helga i mars skal laget spela sine to siste kampar, og møter i siste kamp Løv-Ham til det som ser ut å kunna verta ein seriefinale, der vinnaren vil stå att på toppen av tabellen etter at serien er ferdigspelt.

Det var også fleire Tysnes-lag i aksjon i helga. Jenter 11 spelte to kampar i Bergen, og kom frå det med ein siger og ein uavgjort, og laurdag var damelaget i aksjon mot botnlaget Kleppestø 2 i Tysneshallen, og vann 29–23.

LES OGSÅ: Jenter 15 vann serien


Siste saker Gå til framsida

Den einaste bollebasaren i verda

To gonger i året blir det skipa til bollebasar på Jensvoll. Styreleiaren for Jensvoll bedehus trur dei har den einaste bollebasaren i heile verda.

Saknar du sofaputa di?

Denne grøne puta blei tysdag føremiddag observert einsam og forlaten i vegbanen på Onarheimsfjellet. Designet er ikkje siste skrik, så den førebelse teorien er at puta kan ha vore ein del av eit tilhengjarlass, på veg mot den sikre død i Eredalen. Men om nokon likevel skulle sakna puta, kan den hentast hos «Tysnes» i Teiglandsvegen 5. Enn så lenge har den fått ein ny sjanse.

Startar prosessen med grunnkjøp til ny barnehage

Kommunestyret har tidlegare vedtatt å byggja ny barnehage på Onarheim. Totalt sett er kostnadsramma på 36,6 millionar kroner, og allereie neste år har kommunen sett av over 13 millionar kroner til prosjektet i investeringsbudsjettet.I år er det også sett av litt midlar for å koma i gang med prosjektet, og i førre kommunestyremøtet diskuterte politikarane grunnkjøp. Politikarane gjekk...