TIL ONARHEIM: I år er det Marthe Wang som får æra av å avslutta Tysnesfest, søndag 14. juli. (Pressefoto)
TIL ONARHEIM: I år er det Marthe Wang som får æra av å avslutta Tysnesfest, søndag 14. juli. (Pressefoto)

Marthe Wang skal ha kyrkjekonserten

I år som tidlegare lovar Tysnesfest ei magisk stund i kyrkja på Onarheim.
Publisert 30.03.2019 kl. 17.35. Oppdatert kl. 17.50.

Festivalen sende ut pressemelding om sleppet laurdag ettermiddag.

– Om du har høyrt på radio det siste året, så er sjansen svært stor for at du har fått med deg låten «Til Deg». Låten som har varma norske lyttarar sine hjarte sidan desember 2016 er framleis høgt oppe på spelelistene til radiokanalar i Noreg, melder Tysnesfest.

Marthe skriv materialet sitt sjølv, og ho har ei eineståande formidlingsevne som gjer at publikum blir bergtekne. Ho seier sjølv at «Jeg vil at det skal høres ut som jeg står og synger inn i øret ditt».

Marthe Wang er 28 år, og fødd og oppvaksen i Bergen. Ho blei ferdig utdanna ved Norges Musikkhøgskole i 2014, der ho studerte jazz-song og musikkpedagogikk.

I februar 2017 kom hennar debutalbum «Ut og se noe annet», som fekk strålande kritikkar. Ho blei spelemannsnominert for plata i vise-kategorien, og låten «Til deg» blei vald ut som Kirkens Bymisjon sin TV-aksjonslåt i 2018.I fjor mottok ho dessutan Tekstforfatterfondet sin lyspunktpris og TONO sin gjeve Edvardpris for teksten på «Ut og se noe annet».

– Marthe har nyleg spelt inn sitt neste album, som blir utgjeven i september 2019. Det er berre å gle seg til singelslepp i vår, heiter det i pressemeldinga.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Lokalsamfunn med eit godt hjelpeapparat

Natt til laurdag tok det til å brenna i eit bustadhus i Uggdal. Den unge familien kom seg til all lukke ut av det brennande huset utan fysiske skadar. I «Tysnes» denne veka kan me lesa at brannvesenet var på brannstaden eit kvarter etter at mor i huset fekk varsla om brannen klokka 03.23. Det gler...