HALVMARATON: Pernilla Epland (106) sprang saman med Vienna Dahle (105) frå Skjalg i Stavanger i store delar av løpet. Vienna Dahle kom i mål elleve sekund bak Pernilla. (Foto: Nils Hetleflåt)
HALVMARATON: Pernilla Epland (106) sprang saman med Vienna Dahle (105) frå Skjalg i Stavanger i store delar av løpet. Vienna Dahle kom i mål elleve sekund bak Pernilla. (Foto: Nils Hetleflåt)

Nøgd trenar: Fin 6. plass til Pernilla i Nederland

Pernilla Epland sprang inn til 6. plass i dameklassen og var best av dei norske damene på halvmaratonen i Nederland i helga.
Publisert 01.04.2019 kl. 11.06.

– Det er ikkje plasseringa me er mest opptekne av, men tida. Og tida var god, berre 13 sekundar bak hennar personlege rekord, seier trenar Nils Hetleflåt til «Tysnes».

1.14.47 vart tida til Pernilla i år. Det er 24 sekundar raskare enn tida ho oppnådde på den same halvmaratonen i fjor.

Det var fine springeforhold der arrangementet gjekk av stabelen søndag, med sol og 15 grader i lufta, men det var og ein god del vind.

– Det blei litt tungt i motvinden, seier trenaren, som likevel er godt nøgd med gjennomføringa til Pernilla.

Arrangementet er ei storstila massemønstring, med nesten 9.000 deltakarar berre på halvmaratonen. Til saman var det kring 23.000 deltakarar samla på ulike distansar på dette løpet.

Massemønstring er det også av publikum.

– Det var sikkert hundre tusen som såg på. Det var veldig god stemning langs store delar av løypa. Då er det sjølvsagt enormt motiverande å vera deltakar, seier Hetleflåt.


Siste saker Gå til framsida

Fylte gymsalen med song

Viss nokon lurte på kva dei høge lydane på Reiso var rundt lunsjtider sist fredag, var det berre elevane ved Uggdal skule som song så taket nesten løfta seg.

Leiar: Bomskot å føreslå nedlegging av landbruk/teknisk

Framstegspartiet sin representant i formannskapet, Magnar Solheim, føreslår å leggja ned utval for landbruk/teknisk. Det er eit bomskot.I sist møte i formannskapet fortalde Solheim at hovudårsaka til at han har sendt inn ein slik førespurnad, eller eit ønske, er saksmengda og måten å behandla saker i...