KJEM TIL TYSNES: Skambankt er eit hardrockbank frå Jæren. (Foto: Eirik Halvorsen)
KJEM TIL TYSNES: Skambankt er eit hardrockbank frå Jæren. (Foto: Eirik Halvorsen)

Skambankt «unplugged» på Tysnessåto

Torsdag 11. juli blir det invitert til såtekonsert for sjette gong.
Publisert 16.04.2019 kl. 21.00.

Tysnesfest har tidlegare meldt at rockelokomotivet Skambankt kjem til Gjerstad 12. juli. No er det også klart at bandet skal underhalda på Tysnessåto, dagen før.

– Etter seks studioalbum, mange konsertar i inn- og utland, og 25 år med rock av den harde sorten, har bandet no bestemt seg for å gje seg sjølv ei utfordring; å spela inn album og tolka seg sjølv med eit akustisk utgangspunkt, melder Tysnesfest i ei pressemelding.

Festivalen er ein av svært få som får lov å setja opp Skambankt «unplugged» i år – altså akustisk. Men det gjeld berre såtekonserten, på Gjerstad er det lova «full fyr».


Pioner-band

Skambankt blei starta på tilfeldig vis i 1994, då eit anna band ikkje kunne stilla til avtalt spelejobb. I løpet av nokre timar hadde bandmedlemmane skrive ni songar som blei framført same kveld. I dag er dei rekna som ein av pionerane i Norge innan hardrock-sjangeren.

Ifølgje Tysnesfest skal låtane på Skambankt sitt nye album (og konserten på Såto) brytast heilt ned, for så å byggjast opp igjen på ny. Frøet blei sådd for nokre år sidan, på ein velgjerande konsert på Bryne. Her takka Skambankt for aller fyrste gong ja til å spela låtane sine med akustiske instrument.

Konserten vart svært godt motteken, og dei bestemte seg same kveld for at dei måtte gjera noko meir med denne ideen.


– Ei anna drakt

– Dei aller fleste låtane til Skambankt blir til på ein kassegitar, så då er det ikkje heilt unaturleg at dei vil funka i ei anna drakt enn den folk er blitt vane med å høyra. Bandet er spesielt kjend for melodi, harmoni og tekst, og desse elementa kjem ekstra godt fram når arrangementa opnar seg opp og gjev plass i lydbildet, skriv Tysnesfest.

Tradisjonen med såtekonsert under Tysnesfest starta faktisk med rock, då Oslo Ess spelte for 650 publikummarar i 2014. Sidan den gong har publikumstalet auka gradvis, og dei siste åra har svimlande 2.400 teke turen til Såto.

– Alt ligg til rette for at det blir folksomt til fjells i år og, skriv festivalen.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Nei til vindmøller i Tysnesfjella!

Store delar av Tysnes er inkludert i NVE sitt forslag til nasjonal ramme for vindkraft. Tysnes Ap meiner at det ikkje skal byggjast vindmøller i Tysnes kommune.Me er ein relativt liten kommune, med variert natur frå fjord til fjell. Fjellheimen vår er å betrakta som eit einaste stort naturreservat, med eit rikhaldig dyre- og fugleliv.Vindmøller verkar spesielt øydeleggjande for...

Over 6.000 på Gjerstad laurdag kveld

Laurdag kveld blei den mest folksame på Gjerstad under Tysnesfest 2019.Ein times tid før Broiler avslutta konsertkvelden, skal det ha vore kring 6.300 publikummarar innom konsertarenaen.