KJØPER VERFTSOMRÅDE: Dette 57 dekar store området med verft og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy vert kjøpt opp av Gerhard Alsaker sitt Meidell AS. (Foto: Privat)
KJØPER VERFTSOMRÅDE: Dette 57 dekar store området med verft og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy vert kjøpt opp av Gerhard Alsaker sitt Meidell AS. (Foto: Privat)

Kjøper verftsområde på Halsnøy

Meidell AS har gjort avtale om kjøp av verftsområde og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy i Kvinnherad kommune.
Publisert 03.05.2019 kl. 14.17.

Det melder Meidell-konsernet i ei pressemelding i dag fredag.

Gerhard Alsaker sitt konsern kjøper eit 57 dekar stort areal frå Halsnøy Eiendom AS, eit underselskap av Cinus AS. Det er Halsnøy Dokk AS som driftar verftet på området. Dette er også eit datterselskap av Cinus AS, men vert no kjøpt opp og drifta vidare av Storesund Marine Service AS.

Det vert meld i pressemeldinga at Halsnøy Dokk AS vil inngå ein langsiktig leigeavtale med Meidell AS på delar av verftsområdet.

Meidell-konsernet har allereie etablert seg på Halsnøy, og selskapet skriv i pressemeldinga at dette kjøpet er eit nytt steg i den vidare etableringa.«Investeringa inneber ei vidare satsing på Halsnøy for Meidell-konsernet, der ein allereie driv omfattande oppdrettsverksemd gjennom Alsaker Fjordbruk og flytekranar, slepebåtar og utleige av lekterar gjennom Tronds Marine Service AS», står det i pressemeldinga.


Siste saker Gå til framsida

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...

Dugnad i Peralio

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av...