KJØPER VERFTSOMRÅDE: Dette 57 dekar store området med verft og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy vert kjøpt opp av Gerhard Alsaker sitt Meidell AS. (Foto: Privat)
KJØPER VERFTSOMRÅDE: Dette 57 dekar store området med verft og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy vert kjøpt opp av Gerhard Alsaker sitt Meidell AS. (Foto: Privat)

Kjøper verftsområde på Halsnøy

Meidell AS har gjort avtale om kjøp av verftsområde og dokk i Høylandsbygd på Halsnøy i Kvinnherad kommune.
Publisert 03.05.2019 kl. 14.17.

Det melder Meidell-konsernet i ei pressemelding i dag fredag.

Gerhard Alsaker sitt konsern kjøper eit 57 dekar stort areal frå Halsnøy Eiendom AS, eit underselskap av Cinus AS. Det er Halsnøy Dokk AS som driftar verftet på området. Dette er også eit datterselskap av Cinus AS, men vert no kjøpt opp og drifta vidare av Storesund Marine Service AS.

Det vert meld i pressemeldinga at Halsnøy Dokk AS vil inngå ein langsiktig leigeavtale med Meidell AS på delar av verftsområdet.

Meidell-konsernet har allereie etablert seg på Halsnøy, og selskapet skriv i pressemeldinga at dette kjøpet er eit nytt steg i den vidare etableringa.«Investeringa inneber ei vidare satsing på Halsnøy for Meidell-konsernet, der ein allereie driv omfattande oppdrettsverksemd gjennom Alsaker Fjordbruk og flytekranar, slepebåtar og utleige av lekterar gjennom Tronds Marine Service AS», står det i pressemeldinga.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Bør prioritera fast tilsette i helsevesenet framfor vikarbyrå

Eit godt tilbod frå helsevesenet i Tysnes er grunnleggjande viktig for alle som har rett på og som mottek helsetenester i kommunen vår. Difor er det positivt at leiinga i kommunen med rådmannen i spissen omgåande tek tak i avvik når det skjer.Avvik skal ikkje skje. Det skjer likevel. Behandlinga som Anne Margrethe...

Debatt: Mobildekning

I dagens samfunn er mobiltelefonen blitt vår hovedforbindelse med omverden. Samfunnet legger opp til at vi skal være tilgjengelig store deler av døgnet, uansett hvor vi befinner oss. Arbeidsgivere stiller de samme kravene. Fasttelefonen utraderes og det blir satset på mobilbruk.Fler og fler kvitter seg med fasttelefonen. Svigermor på 86 år bruker kun mobil. Da får vi tak i henne...