KVIT FREDAG: Fredag morgon var det snøføre mellom Uggdal og Våge i sju-åttetida.
KVIT FREDAG: Fredag morgon var det snøføre mellom Uggdal og Våge i sju-åttetida.

Vinterleg morgon på Tysnes

Sommarvarmen tidleg i veka blei snudd til vinterlege temperaturar fredag.
Publisert 03.05.2019 kl. 09.16. Oppdatert kl. 12.03.

Det er ikkje berre til fjells at snøfallet i natt har lagt seg. Over Hodlekjeflatane var det kvitt i vegen i sju-åtte tida fredag morgon, og trafikken gjekk sakte.

Tysnessåta er heilt kvit når ein ser ho frå Våge, og på ein morgontur mellom Onarheim og Uggdal kunne ein sjå grøne bjørkeblad som hadde fått eit kvitt melisdekke over seg. I Solheimsdalen skein sola mot kvite bakkar som minna lite om varme maidagar. Gradestokken på bilen viste éin grad.

Politioverbetjent Helgheim ved lensmannskontoret i Norheimsund oppmodar dei som skal ut på vegen om å følgja reglane i vegtrafikklova, om å vera skodd etter forholda og avpassa farten deretter.

– Viss det er kvitt i vegen og ein køyrer på sommardekk, må ein ikkje køyra for fort, er rådet frå politioverbetjenten.

Skulle ein vera uheldig og bli innblanda i ulukker, kan ein risikera bot dersom ein køyrer på sommardekk på vinterføre. Og, det er lov å køyra med pigg når forholda tilseier det, også i mai.


KVITT TIL FJELLS: Sola skein mot snødekte bjørker og granar ved Kløv fredag morgon. Utsikt mot Solheimsdalen.
KVITT TIL FJELLS: Sola skein mot snødekte bjørker og granar ved Kløv fredag morgon. Utsikt mot Solheimsdalen.

Siste saker Gå til framsida

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...

Dugnad i Peralio

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av...