FASTE INNSLAG: Temagudsteneste og leir på Solgry er noko av det som har stått på tapetet for konfirmantane. (Foto: Heidi Hollekim)
FASTE INNSLAG: Temagudsteneste og leir på Solgry er noko av det som har stått på tapetet for konfirmantane. (Foto: Heidi Hollekim)

Travel vår for konfirmantane

Publisert 04.05.2019 kl. 17.00.

Årets konfirmantar har vore med på mykje denne våren. Mellom anna har dei deltatt på konfirmantfestival på Bømlo. Der var dei med på handballturnering, og vann. Fantastisk kjekt – både det og å få vera i lag med fleire hundre konfirmantar frå heile prostiet.

Det neste var den tradisjonelle leiren på Solgry i Sveio. Der jobba dei med Kirkens Nødhjelp sitt tema: «Gje eit liv med vatn». Konfirmantane laga si eiga gudsteneste med dette temaet. Det var også tid til både verdenshandelsspelet, gokart-køyring og mange andre aktivitetar.

Årets temagudsteneste gjekk av stabelen søndag 7. april. Der klarte konfirmantane å få fram bodskapen om urettferdig fordeling, og at me alle må ta eit ansvar for klimakrisa. Etter gudstenesta gjekk konfirmantane rundt med Kirkens Nødhjelp sine innsamlingsbøsser. Dei samla inn ca. 37.000 kroner til «Gje eit liv med Vatn».

Samtalegudstenesta i Uggdal kyrkje 2. påskedag var sjølve eksamenen for konfirmantane, der dei med ord, song og lystenning gjekk gjennom Kristuskransen og viste oss noko av det dei har lært i konfirmantåret.

No er det årets vakraste eventyr, konfirmasjonen, som står for døra. Bunad er sydd og ferdigstroken, dress med skjorte og slips eller sløyfer er kjøpt inn, og nesten alt er klart for flotte ungdommar sin milepæl, sjølve konfirmasjonen.

Me som har fått fylgja dei gjennom konfirmanttida gler oss med dei, og ynskjer dei ein fin konfirmasjon og den flotte festen som dei fortener.


Konfirmantar i Uggdal kyrkje - 5. mai kl. 11.00:

Kristoffer Færevaag Fotland

Randi Færevaag Fotland

Benedicte Hovland Heimli

Michelle Loftskjær

Marius Høviskeland Sjøbø

Karoline Støle

Thea Øvreeide Sundal


Konfirmantar i Reksteren kyrkje - 12. mai kl. 10.30:

Nora Frotjold Anderssen

Daniel Flygansvær Hagen

Lillian Luth-Hanssen

Malin Mikkelsen Paulsen

Marie Esmeralda Flygansvær


Konfirmantar i Tysnes kyrkje - 12. mai kl. 12.30:

Pia Bjøntegaard Aasheim

Brita Nødland Austvik

Mathias Bakke

Daniel Sandal Bjoarvik

Synne Dalland

Martin Bildøen Fjeldstad

Kristoffer Gjerstad

Erlend Heggland

Emma Teigland Iversen

John Antonio Andersland Kleppe

Hanna Langballe

William Raknes Leite

Kristine Pettersen Opdal

Tuva Røssland

Julia Rose Bautista Søreide


Siste saker Gå til framsida

– Det var ein slitesiger

Søndag tok Tysnes IL sitt damelag to poeng mot Sandviken, men målskilnaden kunne godt ha vore større. Stillinga blei 24-22.

Reserveferje for MF «Folgefonn»

Det er sett inn reserveferje på sambandet Jektevik-Nordhuglo-Hodnanes. MF «Folgefonn» har no sitt årlege opphald på verkstad. MF «Etne» er sett inn som erstatning. Rutene vil gå som normalt.