STRANDRYDDING: På ei lita strand i Gjersvik fann familien Godø fleire sekker med plast og anna boss. F.v. Mats Daniel og Victoria (7) Godø. (Foto privat)
STRANDRYDDING: På ei lita strand i Gjersvik fann familien Godø fleire sekker med plast og anna boss. F.v. Mats Daniel og Victoria (7) Godø. (Foto privat)

– Boss skal kastast i bosset, ikkje i naturen

På halvannan time laurdag føremiddag samla familien Godø fleire sekker med plast og anna boss i ei lita strand i Gjersvik.
Publisert 04.05.2019 kl. 21.48.

– Det er i grunnen skræmande kor mykje plast og anna boss som rek i sjøen, med tanke på det som lever i sjøen og dyr som beitar i standkanten, seier Veronica Godø.

Laurdag føremiddag var ho på strandrydding i ei lita strand i Gjersvik, saman med broren Mats Daniel, dottera Victoria (7) og mora Helen Godø. Der fann dei tau, plastflasker for båtolje, ei stor plast bensinkanne, mykje plastbitar, plastboksar og mjølkekartongar. Ja, det vart ein god del.

Veronica Godø er oppteken miljøet og framtida for jorda.

– Skal me redda naturen vår, må me alle gjera ein innsats både for vår del og borna våre. Boss skal kastast i bosset, og ikkje i naturen, seier ho.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Bør prioritera fast tilsette i helsevesenet framfor vikarbyrå

Eit godt tilbod frå helsevesenet i Tysnes er grunnleggjande viktig for alle som har rett på og som mottek helsetenester i kommunen vår. Difor er det positivt at leiinga i kommunen med rådmannen i spissen omgåande tek tak i avvik når det skjer.Avvik skal ikkje skje. Det skjer likevel. Behandlinga som Anne Margrethe...

Debatt: Mobildekning

I dagens samfunn er mobiltelefonen blitt vår hovedforbindelse med omverden. Samfunnet legger opp til at vi skal være tilgjengelig store deler av døgnet, uansett hvor vi befinner oss. Arbeidsgivere stiller de samme kravene. Fasttelefonen utraderes og det blir satset på mobilbruk.Fler og fler kvitter seg med fasttelefonen. Svigermor på 86 år bruker kun mobil. Da får vi tak i henne...