SPEKTAKULÆR IDRETT: Øystein Vaage lovar «wow»-faktor under Døds Challenge Tysnesfest. (Foto: Pressefoto)
SPEKTAKULÆR IDRETT: Øystein Vaage lovar «wow»-faktor under Døds Challenge Tysnesfest. (Foto: Pressefoto)

Inviterer til dødsing

Tysnesfest lanserer ny spektakulær aktivitet under festivalen.
Publisert 08.05.2019 kl. 20.01.

– Her får du sjå den absolutte verdseliten gjera krumspring i lufta som ein ikkje skulle tru var mogleg, skriv Øystein Vaage i ei pressemelding.

Under Tysnesfest inviterer han og det internasjonale dødseforbundet til Døds Challenge Tysnesfest i hamna i Våge. Døds er ein avart av stuping, som handlar om å kasta seg ut frå eit stupebrett, ha kroppen vassrett i lufta, og gå inn for landing med eit realt mageplask. Like før ein treff vassflata, skal ein krøkja kroppen saman, og forhåpentlegvis landa i vatnet utan store skadar.Sporten oppstod i Frognerbadet i Oslo, der det kvart år vert arrangert VM i døds frå 10-meteren. Under Tysnesfest er det MS Sunnhordland som vert omgjort til stupebrett, og konkurransen er open for alle som vil delta. I tillegg til pengepremiar får vinnaren delta i VM i august.

Dødse-konkurransen går av stabelen laurdag under Tysnesfest, og er ein erstattar for kassabilløpet, som vert teke av plakaten i år. At dødsinga er sett opp laurdagen, gjer også at «Ta Sjansen»-konkurransen vert flytta til fredagen.Øystein Vaage har stor tru på at dødsinga vil fengja publikum.

– Dødsing er vorte ein svært populær sport som trekkjer mykje publikum, og gjev ein skikkeleg «wow»-effekt, skriv Vaage i pressemeldinga.

LES OGSÅ: Festival i festivalen og gratis marknadsdagar


Siste saker Gå til framsida

To løp på ei veke

Løpssesongen har starta igjen, og Pernilla Eugenie Epland er allereie godt i gang.Onsdag sprang ho 1500-meter under Trond Mohn Games i Fana. Der enda ho opp på ein sjetteplass, med tida 4.26.87.– Eg visste at desse som kom utanlandsfrå hadde ganske gode tider å visa til. Det var ikkje noko poeng for oss norske å henga oss på, seier Epland.Dermed blei løpet todelt frå...

Dugnad i Peralio

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av...