PENDLAR: Sigmund Hovland kjem til å merka rutekutta. Endå verre blir det for pendlarar i helsesektoren. (Foto: Vetle Mikkelsen)
PENDLAR: Sigmund Hovland kjem til å merka rutekutta. Endå verre blir det for pendlarar i helsesektoren. (Foto: Vetle Mikkelsen)

– Det burde vore 2.000 underskrifter

Lokale eldsjeler har tatt initiativ til eit opprop mot rutekutt. Ein av dei er Sigmund Hovland.
Publisert 10.05.2019 kl. 12.01.

– Det starta eigentleg med at me fekk nyss i at det var noko i gjære med desse anboda til Norled og Fjord1, seier Sigmund Hovland.

Han er ein av fleire engasjerte tysnesingar, som har starta opp ein underskriftskampanje på opprop.no.


Kraftige reduksjonar

– Tilbodet blir redusert med cirka 60 turar i veka. I snitt er det seks avgangar per dag, held Hovland fram.

Ifølge han vil rutekutta gå kraftig ut over pendlarane, ettersom det er varsla kutt både om morgonen, ettermiddagen og kvelden.

Sjølv bur Hovland ved Hodnaneset, medan han jobbar i Advantec på Stord.

– Dette påverkar meg, gjennom at eg må endra på reiseplanane mine. På morgonen klarer eg meg fint, det er ikkje meg det er verst for, seier han.

– Kona mi jobbar i helsesektoren, det blir vanskeligst for ho. Det blir redusert kapasitet om morgonen, og det at dei rokkerer på ferjene på kveldstid og i helgene, vanskeleggjer turnusen, fortel Hovland.


Handlar ikkje om teknologi

– Me har vore i dialog med Skyss, og med fylkeskommunen, men det er ingen som ser ut til å reagera på dette. Det som det eigentleg har verka som er at dei ønsker seg ein miljøplakat å henga på veggen, og at lokalsamfunnet vårt skal betala for det, seier han.

Ifølge Hovland har rutekutta ingenting med teknologien å gjera:

– Det er berre snakk om spesifikasjonane til Skyss. Om ein samanliknar med elbilar, har dei kjøpt ein bil med dårleg rekkevidde.


Ferjene må halda fram

– Me kan ikkje betala for at nokon skal ha ein miljøplakat på veggen, seier Hovland.

Han trur liknande kutt i sentrale strøk ville skapt sterke reaksjonar.

– Folk må vera obs og gå inn og sjå på dette. Eg oppfordrar veldig til å signera på oppropet, seier han.

I skrivande stund er det under 400 signaturar på kampanjen.

– Det burde vore 2.000 underskrifter, meiner Hovland.


Siste saker Gå til framsida

Debatt: Nei til vindmøller i Tysnesfjella!

Store delar av Tysnes er inkludert i NVE sitt forslag til nasjonal ramme for vindkraft. Tysnes Ap meiner at det ikkje skal byggjast vindmøller i Tysnes kommune.Me er ein relativt liten kommune, med variert natur frå fjord til fjell. Fjellheimen vår er å betrakta som eit einaste stort naturreservat, med eit rikhaldig dyre- og fugleliv.Vindmøller verkar spesielt øydeleggjande for...

Over 6.000 på Gjerstad laurdag kveld

Laurdag kveld blei den mest folksame på Gjerstad under Tysnesfest 2019.Ein times tid før Broiler avslutta konsertkvelden, skal det ha vore kring 6.300 publikummarar innom konsertarenaen.