OMRÅDET TEK FORM: Her vil det pågå mykje arbeid i morgon, laurdag. (Foto: Camilla Korsnes)
OMRÅDET TEK FORM: Her vil det pågå mykje arbeid i morgon, laurdag. (Foto: Camilla Korsnes)

Dugnad i Peralio

Publisert 24.05.2019 kl. 11.00.

– Me skal ha dugnad no i helga, både for tufteparken og resten av friluftsområdet ned mot badeplassen som me held på å opparbeida, seier Vegard Aslaksen i båtlaget Njord/Tysnes.

«Tysnes» har tidlegare skrive om arbeidet med å få på plass ein tuftepark og ein badeplass i området. Om dugnaden på laurdag er ein suksess, kjem båtlaget nokre steg nærmare realisering av prosjekta.

Aslaksen håper tufteparken er ferdig til hausten.

– Det viktigaste me skal få gjort no i helga er å forskala. Det skal forskalast 80 meter med mur. Me har fått låna forskalingssystema til Hansen Blogg og Betong, fortel Aslaksen.

I tillegg skal det klippast gras, og ein skal demontera stupebrettet på badeplassen, slik at Bergen og Omland Friluftsråd kan koma og montera nytt.


Siste saker Gå til framsida

Mykje vatn over stemma

Regntida har visst innteke Tysnes også. Til tider har det nesten «bøtta» ned enkelte stadar dei siste par vekene.Nedbøren har periodevis vore veldig lokal, og ein har kunna opplevd tørr vegbane enkelte stadar og skikkeleg store vasspølar andre stadar i kommunen.Nedbøren viser godt att i dei lokale vassdraga. Ein tur forbi Onarheimsvatnet tysdag var eit godt døme på det. Då rann...

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistorikea Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.