MARSJERING I BORGGATA: Alle korpsa vart vurderte på både marsjering og speling. Tysnes Musikklag kom midt på resultatlista.
MARSJERING I BORGGATA: Alle korpsa vart vurderte på både marsjering og speling. Tysnes Musikklag kom midt på resultatlista.

Tysnes Musikklag konkurrerte på Stord laurdag

Ni korps var med på å gi god underhaldning i Leirvik sentrum, og Tysnes hamna midt i laget i konkurransane.
Publisert 26.05.2019 kl. 13.00.

Det var Sagvåg musikklag som inviterte til korpsfest og -konkurransar. Det same gjorde dei fjor på denne tida, då etter inspirasjon frå England og «Whit Friday». No laurdag var ikkje veret det aller beste, med lett regn medan korpsa marsjerte frå torget, opp Borggata til konsertarena utanfor Bakeriet Frugård.Trass i småregn var det mange som hadde kome i gata for mellom anna å sjå og lytta på tysnesingane.


Manger

Eitt av Norges aller beste korps, Manger Musikklag, deltok og. Dei tok, ikkje uventa, førsteplassen i begge konkurransane, både «konsertmarsj» og «underhaldning». Tysnes Musikklag vart nummer fem i konsertmarsjkonkurransen og nummer seks i underhaldningsdelen. Øyvind Hjertaker var ein av dei om lag 25 tysnesingane som deltok.

– Me er nok fornøgde med dei plasseringane, og me hadde ikkje dei store forventingane. Me er frå 14 til 72 år gamle i korpset, og eg trur alle var fornøgde med dagen og innsatsen.


Felles dirigent

Yngve Nikolaisen dirigerer både Tysnes og Sagvåg Musikklag. Me snakka med han mellom marsjframføringane til dei to korpsa og lurte på om ikkje han kunne ordna det slik at dommarane sette Tysnes over Sagvåg på resultatlista.

– Haha, nei, det er ikkje noko eg kan ordna. Her er det musikarane som avgjer, seier dirigenten. Det viste seg at Sagvåg fekk to fjerdeplassar og altså litt betre enn tysnesingane.


Neste år

Sagvåg Musikklag ønskjer at korpskonkurransen på Stord skal bli årviss, seier Heine Kaldefoss i musikklaget.

– Det vart eit supert arrangement med god respons frå både deltakarar og publikum. Festkonserten med Manger Musikklag om kvelden i Kulturhuset var fantastisk. Og så er det flott at Tysnes Musikklag blir med år etter år.


DOMMARANE: Ved dommarbordet sat Hans-Gunnar Skreslett, t.v. og Per Olav Paulsen og noterte. Konferansier Heine Kaldefoss i framgrunnen.
DOMMARANE: Ved dommarbordet sat Hans-Gunnar Skreslett, t.v. og Per Olav Paulsen og noterte. Konferansier Heine Kaldefoss i framgrunnen.
ARRANGØRLAGET: Her spelar Sagvåg Musikklag, også det med tysnesdirigent Yngve Nikolaisen.
ARRANGØRLAGET: Her spelar Sagvåg Musikklag, også det med tysnesdirigent Yngve Nikolaisen.

Siste saker Gå til framsida

– Kvar bit er ein siger

Profesjonelle krefter frå Bergen og Omland Friluftsråd (BOF) utfører i desse dagar totalreinsing av eigarlaust marint avfall i Kolavika, og nærliggjande område rundt Flornes.

23 fleire tysnesingar i 2019

Ifølgje SSB sin statistikk var folketalet i Tysnes kommune 2.869 ved starten av 2020. Det betyr at folketalet har auka med 23 personar sidan starten på 2019. I løpet av det siste kvartalet har det blitt sju fleire tysnesingar.I løpet av 2019 blei det fødd 34 personar på Tysnes, noko som er tre meir enn i både 2018 og 2017. Dette fødselstalet er det nest høgste i kommunen i løpet av dei...

Vil du læra meir om andelslandbruk?

Laurdag blir det open gard på Nedre Helland Gard, og Anne-Grete Nedrebø og Vegard Helland har planlagt hyggelege aktivitetar for heile familien. Alle som er interesserte i å vita meir om kva som skjer på det nystarta andelslandbruket i Nordbustaddalen er hjarteleg velkomne til å ta turen. Dei vaksne kan...