KLAR FOR OPNING: Elisabeth Godøy opnar galleriet sitt laurdag denne veka.
KLAR FOR OPNING: Elisabeth Godøy opnar galleriet sitt laurdag denne veka.

Opnar dørene for 21. gong: – Eg må klara meg til 25 òg

Laurdag er det sesongopning for Galleri Elisabeth G. Som vanleg er det både gamle kjenningar og nye kunstnarar som skal stilla ut.
Publisert 12.06.2019 kl. 15.00.

– Eg synest eg har utruleg mange flotte bilete i år òg. Eg har jobba iherdig for å få tak i desse bileta, heilt til siste dagen før eg kom heim til Tysnes, seier Elisabeth Godøy, galleristen bak galleri Elisabeth G.


Nytt og gammalt

Ho kan fortelja at i tillegg til fleire kunstnarar som har vore med tidlegare, har ho skaffa eit knippe nye.

– Eg har for eksempel Yngve Henriksen. Han har eg følgt i mange år, men eg har aldri hatt bilete av han, seier Elisabeth vidare.

Han har sendt ho fleire flotte bilete, som skal stillast ut i galleriet.

– Så har eg med ei heilt pur ung jente, som nett var ferdig med masteren sin på Kunsthøgskolen i Oslo. Ho lagar tresnitt for hand, det er det ikkje så mange som gjer lenger. Ho heiter Suzannah Rehell Øistad, fortel den erfarne galleristen.

Ei som òg er ny av i år, er Karin van Ommern frå Austerrike. Ho er skulptør, og har blant anna vore med på skulptursymposiet på Os.

– Så då har eg ein del nytt, men elles er det «same same but different». For meg er det viktig å ha med meg kjernen, slik at folk veit kva dei får, seier Elisabeth.

Hovudtalaren på galleriopninga i år er Agnes Cecilie Wilhelmsen Gjertsen, som er leiar for helsestasjon for ungdom i Bergen og høgskulelektor ved Høgskulen på Vestlandet.


Siktar seg inn mot 25

Ifølge Elisabeth, som har budd i hovudstaden i ei årrekke, er lidenskapen hennar for kunst eit resultat av fleire faktorar. Kanskje viktigast er at ho jobba nokre år i to kunstforlag, der ho blant anna jobba med kunstnarar som det blei skrive biografiar om. Slik blei ho godt kjent med fleire kunstnarar.

Det enda, som kjent, med at ho starta opp eit sommargalleri heime på Tysnes. Resten er historie.

– 21 år har gått som ein røyk! Eg tenker kvart år at eg må ta eitt år om gongen. No tenker eg at eg må klara meg til 25 òg, seier Elisabeth, som i fjor feira 20-årsjubileum.

– Det har vore utruleg gøy. Eg gler meg like mykje til å koma i gang i dag, som eg gjorde då. Kanskje meir, for på den tida var eg meir usikker, seier Elisabeth.

– Har du til sist ei oppfordring til tysnesingar og tilreisande?

– Eg håper dei vil halda fram med å koma innom. Det er ingen terskel for å gå inn her, svarer Elisabeth.


Siste saker Gå til framsida

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistoriker Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.

Vel blåst på Tysnessåto

Søndag var det friluftsgudsteneste på Tysnessåta i skiftande seinsommarvêr. Initiativtakar til denne gudstenesta var tysnesingen Arne Nesse. Døveprest Inge Sørheim hadde ansvar for gudstenesta, og dei hadde med eigen tolk. Det bles friskt på toppen, så den vesle kyrkjelyden søkte ly litt nedom toppen. Der vart det preike, bøn og salmesong med eit fantastisk skue over...

Lesarbrev: Innfør gratis skulemat

Eit gratis skulemåltid kvar dag til alle elevar i den norske skulen kan vera blant dei viktigaste tiltaka for folkehelse og sosial utjamning. Vil politikarane jobba for å innføra skulematordning i vår kommune?Det er få stader sosiale skilnader kjem tydelegare til syne enn blant matpakkane til elevar i den norske skulen. Diverre er det slik at langt ifrå alle born får med seg god og sunn...