SPENT: Ella Sandra Dahl Berland ser fram til å arbeida som journalist på Tysnes. (Foto: Vetle Mikkelsen)
SPENT: Ella Sandra Dahl Berland ser fram til å arbeida som journalist på Tysnes. (Foto: Vetle Mikkelsen)

– Eg har sterk tru på at dette blir veldig kjekt!

Ella Sandra Dahl Berland lengta etter dyr og landlege omgjevnadar. No er ho journalist i «Tysnes».
Publisert 12.07.2019 kl. 06.00.

– Eg har sterk tru på at dette blir veldig kjekt! seier Ella Sandra Dahl Berland (26).

Måndag hadde ho sin første dag på jobb i «Tysnes»-redaksjonen. Ho kjem med andre ord inn i avisa i den travlaste veka i året, men ho verkar å ta det med knusande ro.

– Eg trur det blir godt å koma inn i ein rutine her. Dette blir min første fulltidsjobb. Det er veldig spennande, seier ho.

Ella har ein mastergrad i medievitskap, og skreiv oppgåva si om lokalavisene Strilen og Nordhordland; førstnemnde har ho vore frilansar for sidan ho var 18.


Vurderte å søka i fjor

I fjor vår hadde Ella akkurat levert mastergraden sin, og jobba som frilansar i Strilen og på Brilleland på Lagunen i Bergen. Ein dag kom Morten Haaland, altmoglegmann i «Tysnes» innom.

– Av ein eller annan grunn begynte me å snakka om journalistikk, og at eg akkurat hadde levert master. Og så var det ledig stilling hos dykk, fortel Ella.

Den gongen slo ho frå seg tanken om å søka. Ho hadde knapt høyrt om Tysnes, og reisevegen blei for lang. Det siste året har ho derfor jobba deltid i eit bufellesskap for menneske med psykisk utviklingshemming.

– No i vår var eg innpå nettsida til Tysnesbladet, og så stod det øvst at de søkte folk. Så søkte eg, og fekk jobben, smiler Ella.


Allsidig journalist

– Eg er veldig glad i å laga portrett av folk, eg er veldig glad i folk, seier nordhordlendingen.

– Eg trur kanskje eg er mest glad i mjuke saker, men eg er òg ein liten kritikar. Eg liker å stilla spørsmål ved ting, legg ho til.

– Kvifor er lokalavisa viktig?

– Det er den som bind lokalsamfunnet saman. Den er lim og lupe, seier Ella.

– Du får opplysningar om det som skjer rundt deg, i ditt lokalsamfunn. Den er òg ein gledesspreiar, held ho fram.


Dyr og natur

– Eg er oppvaksen på ein nedlagd gard. Eg elskar dyr, fortel Ella.

Dei siste tre åra har ho budd i Bergen sentrum, og har derfor ikkje hatt høve til å ha dyr. Noko av det første ho gjorde då ho flytta til Tysnes, var å skaffa seg katt.

26-åringen liker òg å ta naturen i bruk:

– No har eg flytta til Lunde, og gjett om eg blei glad då eg såg at det var kanoar til utlån, viss du blei med i idrettslaget, seier Ella.

– Det har allereie blitt eit par padleturar. Padling og fjellturar er eg veldig glad i. Eg har allereie oppsøkt Tysnessåto, og det var ei vanvitig fin utsikt.

– Eg synest at tysnesingane er veldig inkluderande. Det er utruleg lett å koma i snakk med folk, seier ho.


Siste saker Gå til framsida

Svar til innlegg i «Tysnes» 10. oktober 2019

«Til Tysnes for å takka for livslang basarstøtte». Leste dette innlegget, men her er det en del som må rettes opp. Starten på denne foreningen, Skårabasaren eller Frøydisbasaren som den og ble kalt, var fra tidlig i 50-årene, kanskje før. Da var det til inntekt for Santalmisjonen. Det var kvinnene på Tornes som...