PÅ HOVLANDSNUTEN: Anita Østerbø og collie-hundane hennar bruker mykje tid i tysnesnaturen. (Foto: Privat)
PÅ HOVLANDSNUTEN: Anita Østerbø og collie-hundane hennar bruker mykje tid i tysnesnaturen. (Foto: Privat)

Lesarbrev: Tommelen opp for SommarTrimTysnes!

Publisert 16.07.2019 kl. 18.30.

I sommer har jeg latt meg inspirere av Sommartrimmen til mange ulike turer på den vakre øyen vår.

Ikke visste jeg at vi hadde så mange fantastiske fjelltopper med storslagen utsikt i alle himmelretninger. Det har vært en sann fornøyelse å prøve ut mange av de 35 turforslagene som inngår i Sommartrimmen. Og jeg er mektig imponert over alle de ulike stiene og toppene som har gitt meg kjempegod trim og et vidsyn som strekker seg over fjord og fjell, holmer og skjær. Det er virkelig en fantastisk flott øy vi bor på, det ser en utrolig godt når en kommer opp i høyden.

Gjennom Sommartrimmen har jeg fått god beskrivelse av alle de 35 turforslagene, og rundt om på startpunktene er det mange steder også grundig forklaring og merking av ulike ruter en kan velge.

Jeg vil rette en stor takk til treningssentrene på øyen og BKK Tysnes som står bak dette initiativet, og vil på det varmeste anbefale enda flere til å prøve, selv om jeg ser at så mange som 188 personer allerede er med på årets Sommartrim. Det lover godt for folkehelsen!


Siste saker Gå til framsida

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistoriker Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.

Vel blåst på Tysnessåto

Søndag var det friluftsgudsteneste på Tysnessåta i skiftande seinsommarvêr. Initiativtakar til denne gudstenesta var tysnesingen Arne Nesse. Døveprest Inge Sørheim hadde ansvar for gudstenesta, og dei hadde med eigen tolk. Det bles friskt på toppen, så den vesle kyrkjelyden søkte ly litt nedom toppen. Der vart det preike, bøn og salmesong med eit fantastisk skue over...

Lesarbrev: Innfør gratis skulemat

Eit gratis skulemåltid kvar dag til alle elevar i den norske skulen kan vera blant dei viktigaste tiltaka for folkehelse og sosial utjamning. Vil politikarane jobba for å innføra skulematordning i vår kommune?Det er få stader sosiale skilnader kjem tydelegare til syne enn blant matpakkane til elevar i den norske skulen. Diverre er det slik at langt ifrå alle born får med seg god og sunn...