PÅ VEG TIL BERGEN: Statsraad Lehmkuhl er ein av båtane som deltar i Tall Ships Races. (Arkivfoto)
PÅ VEG TIL BERGEN: Statsraad Lehmkuhl er ein av båtane som deltar i Tall Ships Races. (Arkivfoto)

Tall Ships Races til Bergen

Publisert 19.07.2019 kl. 14.14.

Frå søndag til onsdag blir Bergen igjen fylt med nokre av dei største og vakraste seglskutene i verda, når The Tall Ships Races går av stabelen. Mat, kulturinnslag og ei rekkje aktivitetar står på programmet, og truleg vert det nok ein gong sild i tønne-tilstandar i byen mellom dei sju fjell.

Før skipa kjem til Bergen, skal dei mellom anna ha stopp ved Rosendal, Leirvik og Bekkjarvik, noko som betyr at det blir mykje skipstrafikk gjennom Langenuen i dag og i morgon, før båtane kjem fram til Bergen.

Ifølgje Sail Training Internationals sin live-tracker er deltakarbåtane i skrivande stund spreidd langs heile kysten mellom Stavanger og Bergen, og fleire har skip har tatt turen innom Hardangerfjorden.

Skal du ut og sjå på båttrafikken gjennom Langenuen? Send oss gjerne eit bilete til redaksjonen@tysnesbladet.no, eller del i vårt kommentarfelt på Facebook.


Siste saker Gå til framsida

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistoriker Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.

Vel blåst på Tysnessåto

Søndag var det friluftsgudsteneste på Tysnessåta i skiftande seinsommarvêr. Initiativtakar til denne gudstenesta var tysnesingen Arne Nesse. Døveprest Inge Sørheim hadde ansvar for gudstenesta, og dei hadde med eigen tolk. Det bles friskt på toppen, så den vesle kyrkjelyden søkte ly litt nedom toppen. Der vart det preike, bøn og salmesong med eit fantastisk skue over...

Lesarbrev: Innfør gratis skulemat

Eit gratis skulemåltid kvar dag til alle elevar i den norske skulen kan vera blant dei viktigaste tiltaka for folkehelse og sosial utjamning. Vil politikarane jobba for å innføra skulematordning i vår kommune?Det er få stader sosiale skilnader kjem tydelegare til syne enn blant matpakkane til elevar i den norske skulen. Diverre er det slik at langt ifrå alle born får med seg god og sunn...