FERJERUTER: Anne Merete Fjeldstad i Tysnes Ap reagerer på dei nye ferjerutene frå Skyss. (Arkivfoto)
FERJERUTER: Anne Merete Fjeldstad i Tysnes Ap reagerer på dei nye ferjerutene frå Skyss. (Arkivfoto)

Debatt: Fergerutene

Publisert 28.07.2019 kl. 12.00.

Takk til Morten og Anna som står fram i Tysnesbladet og forteller om hva ett dårligere fergetilbud vil bety for deres hverdag!

Der er så mange familiekabaler som er etablert ut fra de fergetider vi har i dag. En hårfin balanse etablert over tid i mange hjem risikerer nå å rase sammen som tilfeldige korthus!

Det samme gjelder all koordinering med buss – både på Tysnes og til og fra skole/jobb på andre siden av fjorden.

Som lokalpolitiker henger jeg på mine fylkespolitikere med konkrete fortellinger og frustrasjoner. Derfor er det så viktig at de som vet hvor skoen trykker forteller om det! Så får vi tro at ett samlet fylkesting med massivt trykk fra bl.a. tysnesingene vil komme fram til en rett beslutning i høst.

Noen pendlere med barn i SFO og barnehage opplever nå en dobbel stressfaktor. Uavhengig av fylkeskommunal avgjørelse om fergerutene er det en kjent problemstilling med åpningstiden om morgenen i barnehage og SFO på Onarheim. Det er vanskelig for noen småbarnsforeldre der å rekke jobben i tide, også i forhold til arbeidsplasser på Tysnes. Dette er en sak som jeg vil ta med meg inn i høstens budsjettforhandlinger.

Anne Merete Fjeldstad

Ordførerkandidat Tysnes Ap


Siste saker Gå til framsida

Fotominne frå Langeland

Staden er Langeland og året 1970. Hesten og den gamle slåmaskinen heldt på denne tida framleis stand i jordbruket, fortel Harry Solberg, som har sendt oss dette kjekke bildet. Det er Jens Langeland som held i taumane, og borna på høykjerra er syskena Solberg frå Odda. Har du eit bilete frå farne tider som fortener å koma på trykk? Send det til redaksjonen@tysnesbladet.no, og hugs...