KLAR TIL DYST: Pernilla Eugenie Epland skal denne helga forsvara tittelen som norgesmeister på 10.000 meter, når friidretts-NM går av stabelen på Hamar. Her frå eit tidlegare arrangement. (Arkivfoto: Eirik Førde)
KLAR TIL DYST: Pernilla Eugenie Epland skal denne helga forsvara tittelen som norgesmeister på 10.000 meter, når friidretts-NM går av stabelen på Hamar. Her frå eit tidlegare arrangement. (Arkivfoto: Eirik Førde)

Gler seg til å måla krefter med Therese Johaug

Til helga går NM i friidrett av stabelen. Tysnesing Pernilla Eugenie Epland skal då forsvara tittelen som norgesmeister på 10.000 meter.
Publisert 31.07.2019 kl. 15.00.

– Kva tenkjer du om å skulle forsvara ein slik tittel?

– Det blir veldig spennande. Eg veit ikkje om du har fått det med deg, men Therese Johaug er jo påmeld på 10.000 meter, svarer Pernilla.


Ein annleis konkurrent

I fjor vart NM i friidrett arrangert på Byrkjelo. Då imponerte Pernilla stort med å først ta bronsen på 5.000 meter, før ho to dagar seinare stakk av med den gjeve førsteplassen på 10.000 meter. I år går NM i friidrett føre seg på Hamar, og den snarføtte tysnesingen er klar til ny dyst.

– Korleis blir det å skulle springa mot Johaug?

– Det blir kjekt å måla krefter med ho. Sjølv om ho ikkje er van med å springa på bane, har ho jo ein vanvitig kapasitet, så det er klart ho er ein trussel. Det er jo jobben hennar å vera i god form, seier Pernilla, og legg til:

– Men eg skal gjera mitt løp, så får me sjå korleis det går.


Større felt på 5.000 meter

Også bronsen på 5.000 meter har Pernilla ambisjonar om å forsvara.

– Eg må ha ambisjonar om pallplass på 5 kilometer i år òg, konstaterer ho, og held fram:

– Det er ein del gode namn å konkurrera mot der òg, også er det kjekt at det blir eit litt større felt enn i fjor.


Høgdetrening i Sveits

Medan folk flest kanskje har vore på avslappande ferieturar i sommarvarmen, har Pernilla vore på treningsleir i Sveits i 16 dagar, for å førebu seg på konkurransen.

– Eg fekk trent bra i høgda i Sankt Moritz. Dei siste dagane har eg trent litt mindre, for å lada opp til helga, fortel ho.


Overraskande påmelding

At Therese Johaug melde seg på NM i friidrett, har fått ein del merksemd i media i det siste. Johaug melde seg på både fem og ti kilometer løp på bane, men fekk ikkje delta på 5.000 meter, fordi ho ikkje har oppfylt det formelle kravet til kvalifisering, som er eit tidskrav nådd gjennom deltaking på eit godkjent baneløp.

På 10.000 meter er det derimot fri påmelding, og dermed skal langrennsdronninga frå Dalsbygda få måla krefter med løpedronninga frå Tysnes.


Siste saker Gå til framsida

Mykje vatn over stemma

Regntida har visst innteke Tysnes også. Til tider har det nesten «bøtta» ned enkelte stadar dei siste par vekene.Nedbøren har periodevis vore veldig lokal, og ein har kunna opplevd tørr vegbane enkelte stadar og skikkeleg store vasspølar andre stadar i kommunen.Nedbøren viser godt att i dei lokale vassdraga. Ein tur forbi Onarheimsvatnet tysdag var eit godt døme på det. Då rann...

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.