SIGER: Knut Dalland vann klasse V65 i feltskyting på landsskyttarstemnet. (Alle foto: Vidar Alfarnes)
SIGER: Knut Dalland vann klasse V65 i feltskyting på landsskyttarstemnet. (Alle foto: Vidar Alfarnes)

Til topps på landsskyttarstemnet

Knut Dalland vann sin klasse under landskyttarstemnet på Evje.
Publisert 09.08.2019 kl. 18.52. Oppdatert kl. 18.56.

Landsskytterstemnet 2019 hadde sin siste dag i dag fredag, og det vart ein jubeldag sett med Tysnes-auge. Knut Dalland gjekk nemleg heilt til topps i feltskyting i klasse veteran 65 år.

Finalen i feltskyting klasse V65 var den siste øvinga på landskyttarprogrammet, og Dalland, som skyt for Hatlestrand og Ølve Skytterlag, leverte varene. Det vart nesten ein perfekt runde med tolv treff, der elleve av dei var innertreff. Andreplassen fekk ni innertreff, og Dalland kunne dermed jubla over ein soleklar siger i klassen.

Det vert meir om Knut Dalland si bragd på landskyttarstemnet i papirutgåva av «Tysnes» neste torsdag.JUBEL: Tysnesingen jubla etter den solide runden.
JUBEL: Tysnesingen jubla etter den solide runden.
NUMMER 1: Sigeren til Dalland kom på den siste øvinga under landsskyttarstemnet.
NUMMER 1: Sigeren til Dalland kom på den siste øvinga under landsskyttarstemnet.

Siste saker Gå til framsida

Mykje vatn over stemma

Regntida har visst innteke Tysnes også. Til tider har det nesten «bøtta» ned enkelte stadar dei siste par vekene.Nedbøren har periodevis vore veldig lokal, og ein har kunna opplevd tørr vegbane enkelte stadar og skikkeleg store vasspølar andre stadar i kommunen.Nedbøren viser godt att i dei lokale vassdraga. Ein tur forbi Onarheimsvatnet tysdag var eit godt døme på det. Då rann...

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.

– Det finst ikkje liknande

Forfattar og lokalhistorikea Knut Rage reiser kvart år frå Tysnes til Hatlestrand for å få med seg Mytologifestivalen. I år skulle ikkje vera eit unntak.