HEIMEBANE: Båtlaget Njord/Tysnes er klare for NM i oselvar på heimebane. Her frå sommarregattaen for to år sidan. (Arkivfoto: Randi Kleppe)
HEIMEBANE: Båtlaget Njord/Tysnes er klare for NM i oselvar på heimebane. Her frå sommarregattaen for to år sidan. (Arkivfoto: Randi Kleppe)

Klart for oselvar-NM med 23 påmelde båtar

I helga er det nok ein gong Tysnes sin tur til å arrangera norgesmeisterskapen i oselvarsigling.
Publisert 09.08.2019 kl. 10.00.

– Eg håpar NM kan vera god PR for å få med fleire yngre krefter i oselvarmiljøet, fortel Kjell Magnus Økland.

Han er medlem i båtlaget Njord/Tysnes, som i helga arrangerer norgesmeisterskapen i oselvarsigling på Tysnes. Økland fortel at det i år er 23 påmelde oselvarar som skal kjempa om edelt metall. Det er éin båt meir enn då Milde Båtlag arrangerte norgesmeisterskap i Fanafjorden i fjor.


God påmelding

– 23 båtar er bra. Arrangørane har lagt ned ein god innsats med å få deltakarar. Tolv av båtane er Tysnes-båtar. Det må eg seia er ganske solid, fortel han.

– Me har nokre litt nye namn også. Det er viktig at me får prøvd å gjera noko med snittalderen i miljøet, seier han vidare.

Blant dei påmelde er den regjerande meisterbåten «Berserk», under leiing av skipper Jan Vee.

– Det vert spennande å sjå om dei klarar å forsvara sigeren frå i fjor, seier Økland.

Norgesmeisterskapen går føre seg laurdag og søndag, og båtane skal sigla utanfor Våge. Det er planlagd sju seilaser, med maksimalt fire seilasar kvar dag. Søndag vert det premieutdeling der medaljevinnarane skal få sin velfortente heider og ære.


Mykje førebuingar

Økland skal sjølv ikkje delta i konkurransen, men er godt nøgd med at norgesmeisterskapen kjem tilbake til Tysnes.

– Det er berre bra å ha det på Tysnes. Det er litt utfordring, for det krev mykje førebuingar, mellom anna med tanke på deltakarservice og å få på plass startbåtar og slikt. Men båtlaget gjer ein god jobb og er godt førebudd. Me hadde ein godt gjennomført sommarregatta med mange besøkande i juni, avsluttar Økland.


Siste saker Gå til framsida

– Veldig skummelt

Hanne Sofie (11) og Milla (9) spelte heilt åleine for ein fullsett kulturkyrkje på den årlege julekonserten til Onarheim Musikklag.

Leiar: Skulesatsing er viktig for lokal optimisme

Tysnes kommune satsar 70 millionar på eit flunkande nytt mellomtrinn på Tysnes skule. Det er ei offensiv og positiv satsing på skulen i Tysnes.I sist veke blei det kjent at det er det byggjefirmaet Leigland Bygg frå nabokommunen Fusa som får oppdraget. Kontrakten skal skrivast under i komande veke. Då skal alt...

Starta ein ny tradisjon

Då Maren (10) skulle opptre på julekonserten i Tysnes kyrkje i kveld, blei ein ny tradisjon skapt for familien Lunde.