SOMMARJOBB: Rhine Storetvedt har vore fast inventar på Mandelhuset i sommar, og er no klar for å flytta til Stord og begynna på elektrofag.
SOMMARJOBB: Rhine Storetvedt har vore fast inventar på Mandelhuset i sommar, og er no klar for å flytta til Stord og begynna på elektrofag.

Frå servitørvikar til elektrofagelev

Rhine Storetvedt er inne i sine siste veker som sommarvikar på Mandelhuset, før ho flyttar til Stord for å gå på vidaregåande.
Publisert 10.08.2019 kl. 06.00.

– Pappa er bartender her, og mamma har vore med og hjelpt litt til her, så då føltest det naturleg å spørra Patrick (Russell Madsen, journ. merk.) om eg kunne få sommarjobb, fortel Rhine Storetvedt.

I vår var ho avgangselev ved Tysnes skule, og har i sommar jobba på Mandelhuset medan ho ventar på å gå i gang med kvardagen som vidaregåandeelev.

– Eg skal til Stord og gå på elektrofag, avslørar Rhine.


Kjekt med sommarjobb

Det har vorte mange timar som servitør på Mandelhuset for Rhine, der ho har jobba med å servera restaurantgjestar, rydda og utført andre daglegdagse restaurantoppgåver. Ho er ikkje gammal nok til å servera alkohol i baren, men har likevel vore med på nokre seine kvelder.

– Når pappa har stått i baren, har eg gjerne vore med som ryddehjelp, og pussa glas og slikt, fortel ho.

Rhine set pris på den ekstra inntekten, og er klar på kva pengane skal gå til.

– Dei skal gå til førarkort, svarar ho kjapt.– Kva er det kjekkaste med å jobba som servitør på Mandelhuset?

– Det er heilt klart å prata med og vera blant folk heile tida. Det er absolutt ein sommarjobb eg kan anbefala, fortel ho.


Klar for elektro

Det nærmar seg skulestart, og Rhine er klar for overgangen til livet som vidaregåandeelev. Ho skal nemleg flytta på hybel på Stord.

– Eg gler meg masse. Det vert kjekt å treffa nye folk, og få eit nytt skuleoppsett med meir praktiske fag.– Kvifor valde du elektro?

– Min far anbefalte det, og så hadde eg arbeidsveke hos Tiko, og fann ut at det var gøy å driva med, fortel ho.

Ho ser for seg å verta vanleg elektrikar, med moglegheit for å studera vidare og verta elektroingeniør, og ho vil gjerne halda seg i nærleiken av Tysnes når ho er ferdig utdanna.

– Eg vil helst få jobb på Tysnes, men det kan fort verta Stord eller Os.


Flyttar på hybel

– Det er veldig krevjande å pendla, så det er meir lettvint å flytta på hybel, fortel Rhine.

Ho har dermed sikra seg ein stad å bu på Stord frå hausten.

– Det vert spennande, men også litt skummelt. Men eg kjem til å reisa ein del heim i helgene.

Då dukkar ho plutseleg også opp på Mandelhuset igjen.

– Eg har avtalt at eg kan få jobba litt i helgene utover hausten, avsluttar ho.


Siste saker Gå til framsida

Mykje vatn over stemma

Regntida har visst innteke Tysnes også. Til tider har det nesten «bøtta» ned enkelte stadar dei siste par vekene.Nedbøren har periodevis vore veldig lokal, og ein har kunna opplevd tørr vegbane enkelte stadar og skikkeleg store vasspølar andre stadar i kommunen.Nedbøren viser godt att i dei lokale vassdraga. Ein tur forbi Onarheimsvatnet tysdag var eit godt døme på det. Då rann...

Rune Alver kjem til OnarTun

Er du glad i klassisk musikk av den storslegne kaliberen, bør du ikkje gå glipp av konserten med Rune Alver og Lise Skjåk Dalen.