STATSMINISTERBESØK: Erna Solberg tar turen innom Tysnes fredag kveld, fem år etter at ho var på besøk på øya sist. (Arkivfoto)
STATSMINISTERBESØK: Erna Solberg tar turen innom Tysnes fredag kveld, fem år etter at ho var på besøk på øya sist. (Arkivfoto)

Statsministeren vitjar Tysnes

Fredag kveld kan tysnesingane få møta statsminister Erna Solberg på Mandelhuset i Våge.
Publisert 21.08.2019 kl. 13.00. Oppdatert kl. 13.01.

– Det er alltid kjekt når me får besøk frå høgtståande politikarar, og ekstra kjekt når det er sjølvaste statsministeren som kjem, fortel ordførar og toppkandidat for Høgre, Kåre Martin Kleppe.

Valkampen er i gang for fullt, og mange riks- og fylkespolitikarar tek i den samanhengen turen rundt i kommunane. Fredag er det sjølvaste statsminister Erna Solberg som vitjar Tysnes og Våge.Ordførar Kleppe fortel at statsministeren kjem fredag kveld, og tek turen innom Mandelhuset.

– Ho skal halda ein liten appell, før folk får høve til å møta ho og stilla spørsmål, seier han.

Solberg skal vera på Mandelhuset i kring halvannan time, før ho reiser med siste ferje frå Våge til Halhjem. Ho skal også besøka Austevoll på turen sin.

Kleppe fortel at arrangementet på Mandelhuset er ope for alle som er interesserte.

– Det er eit ope møte med Erna. Det som er viktig for oss er at dei som ikkje elles får stilla spørsmål, no får høve til å spørja statsministeren og koma med innspel om det som opptar ein sjølve, seier ordføraren.


Siste saker Gå til framsida

Jula er på veg

No byrjar juleprodukta å snika seg inn i butikkane, og «Tysnes» har observert både julebrus, kakemenn, julebrød og julepynt.

Forsømd båt i Humlevika

Svein Johannesen har tipsa oss om denne båten, som blei lagt i ein bøye i Humlevika mellom Galanten og Nes sommaren 2017. – Me har i desse åra aldri observert folk i båten. No i helga la me merke til at båten byrjar å få slagside, og det viser seg at presenningen er morkna og har store hol, slik at regnvatn fyller opp båten, skriv Johannesen. Med dette biletet på nett og papir...

– Spesielt å vera tilbake igjen

Isabel Epland Østby var éin av tysnesingane som tok turen «heim» då koret Ichtus frå Stord hadde songkveld i Jensvoll bedehus torsdag kveld.