VIL JOBBA FOR BETRE DEKNING: «Det er en menneskerett å ha full mobildekning», slår Ingrid Restad (Ap) fast. (Illustrasjonsfoto)
VIL JOBBA FOR BETRE DEKNING: «Det er en menneskerett å ha full mobildekning», slår Ingrid Restad (Ap) fast. (Illustrasjonsfoto)

Debatt: Mobildekning

Publisert 23.08.2019 kl. 10.00.

I dagens samfunn er mobiltelefonen blitt vår hovedforbindelse med omverden.

Samfunnet legger opp til at vi skal være tilgjengelig store deler av døgnet, uansett hvor vi befinner oss. Arbeidsgivere stiller de samme kravene. Fasttelefonen utraderes og det blir satset på mobilbruk.

Fler og fler kvitter seg med fasttelefonen. Svigermor på 86 år bruker kun mobil. Da får vi tak i henne om hun er ute eller hjemme. Tror vi.

Vi har hørt og lest om mennesker som trenger hjelp, men ikke får det fordi det ikke er dekning på telefonen. Slik kan vi ikke ha det.

Skal vi da ikke kunne stille krav til full dekning ved bruk av digitale verktøy? Rundt om på Tysnes har vi skremmende mange områder uten dekning. Må det skje noe alvorlig før noen tar grep?

Sommeren 2017 uttalte dekningsdirektør i Telenor, Bjørn Amundsen, at det ikke var noen menneskerett å ha dekning for mobilbruk. Hvor feil går det an å ta? Telenor og andre som leverer samme tjenester må innse at de selv legger opp til en ekspanderende bruk av mobil og annet digitalt utstyr.

Tysnes Arbeiderparti vil jobbe for at Tysnes skal få full mobildekning. Vi politikere må legge press på aktuelle instanser for å få dette til. Det er en menneskerett å ha full mobildekning.


Siste saker Gå til framsida

Leiar: Lokale entusiastar sikrar framtida for Spelet om Olavsgildet

Spelet om Olavsgildet kan bli ført vidare. Det er gull verdt for Tysnes.Det var i fjor sommar, i samband med markeringa av Johannes Heggland sin hundreårsdag i slutten av juni, at Spelet om Olavsgildet blei framført for fyrste gong. Urframføringa blei ei storslått markering, som på ny sette Tysnes på...