SOLID: Med sju scoringar blei Kristin van der Meeren toppscorar i kampen på søndag.
SOLID: Med sju scoringar blei Kristin van der Meeren toppscorar i kampen på søndag.

– Det var ein slitesiger

Søndag tok Tysnes IL sitt damelag to poeng mot Sandviken, men målskilnaden kunne godt ha vore større. Stillinga blei 24-22.
Publisert 16.09.2019 kl. 16.00. Oppdatert 17.09.2019 kl. 08.48.

Kampen byrja med ei tidleg 3–0-leiing til Tysnes. Så fann gjestene nettmaskene dei også, og etter ti minutt var stillinga blitt 5-4.

Sandviken jakta utlikning, men i Tysnes-målet var Ragnhild Dalland heilt suveren i 1. omgang, og stoppa det aller meste som kom imot henne.


Gira opp publikum

Og det var ikkje berre keeperen som spelte godt. Framme i angrep varta Tysnes-spelarane opp med flott kryssingsspel og mange lure pasningar. Dei hadde rett og slett god ballkontroll, og gjorde heiagjengen på tribunen meir og meir gira.

Rimeleg god kontroll var det også i forsvar, der tysnesdamene viste mykje styrke og uthald. Til pause hadde dei opparbeidd seg ei fin 12–7-leiing.

Men så skulle det bli litt andre takter i kampen. Andre omgang opna nemleg med to reduseringar frå gjestene, og eit meir ustrukturert Tysnes-lag.

– No må me skjerpa oss jenter, ropa Renathe Hagen-Lunde.

Heimelaget var heile tida i tet målmessig, men hadde ikkje like god flyt i spelet som tidlegare.


Litt for spennande

Etter kvart som det minka på tida, steig spenninga i Tysneshallen. Med fem minutt igjen, og 23-20 på tavla, augna Sandviken eit lite håp om poeng. Så blei det 23-21, 24-21, og til slutt 24-22. Tysnes sine to fyrste poeng for hausten var i boks, etter nokre litt nervepirrande sluttminutt.

– Det var unødvendig spennande, kommenterte trenar Sveinung Halvorsen etter kampslutt.

– Me vinn, men det er eitt eller anna som skurrar. Det er litt for lite fokus, og me lyfter hovuda for lite, la han til.

Med det sagt, var trenaren sjølvsagt glad for at det var hans lag som gjekk sigrande ut av kampen.

– Me treng dei poenga me kan få. Men det var ein slitesiger, slutta Halvorsen.


Desse var med:

Kristin van der Meeren (7), Signe Pettersen Opdal (5), Maria Lillesletten Hagen (2), Ragnhild Dalland, Sara Reimdal Vee (4), Norunn Ebbesvik (1), Julie Bakke (1), Renathe Hagen-Lunde (4), Linda Flornes og Emma Marie Elgsås Bruntveit.


STADIG BETRE: Julie Bakke (med ballen) har blitt ein mykje tryggare senior-spelar.
STADIG BETRE: Julie Bakke (med ballen) har blitt ein mykje tryggare senior-spelar.

Siste saker Gå til framsida

Jula er på veg

No byrjar juleprodukta å snika seg inn i butikkane, og «Tysnes» har observert både julebrus, kakemenn, julebrød og julepynt.

Forsømd båt i Humlevika

Svein Johannesen har tipsa oss om denne båten, som blei lagt i ein bøye i Humlevika mellom Galanten og Nes sommaren 2017. – Me har i desse åra aldri observert folk i båten. No i helga la me merke til at båten byrjar å få slagside, og det viser seg at presenningen er morkna og har store hol, slik at regnvatn fyller opp båten, skriv Johannesen. Med dette biletet på nett og papir...

– Spesielt å vera tilbake igjen

Isabel Epland Østby var éin av tysnesingane som tok turen «heim» då koret Ichtus frå Stord hadde songkveld i Jensvoll bedehus torsdag kveld.