NYTT NÆRINGSOMRÅDE: Alsaker Fjordbruk har fått konsesjon til oppdrett av postsmolt på det nye næringsområdet Alsaker Brygge Sør. (Arkivfoto: våren 2019)
NYTT NÆRINGSOMRÅDE: Alsaker Fjordbruk har fått konsesjon til oppdrett av postsmolt på det nye næringsområdet Alsaker Brygge Sør. (Arkivfoto: våren 2019)

Har fått konsesjon til postsmolt på nytt næringsområde

– No byrjar detaljprosjekteringa av postsmoltanlegget på næringsområdet Alsaker Brygge Sør på Onarheim. Det melder Alsaker Fjordbruk på nettsida si.
Publisert 27.09.2019 kl. 09.19.

Planane om eit postsmoltanlegg på det nye næringsområdet Alsaker Brygge Sør har oppdrettskonsernet arbeidd med i lengre tid. I går, torsdag, kom det endelege løyvet. Då fekk Alsaker Fjordbruk tildelt postsmoltkonsesjon på Onarheim.

Ifølgje alsaker.no er det berre få veker sidan Mattilsynet godkjende ein produksjon på 17 millionar postsmolt på opptil 1 kilo på området. I vår gav Fylkesmannen utsleppsløyve på omsøkt volum basert på eit anlegg med RAS1-teknologi, der omlag 99% av vatnet går i resirkulering. I fjor haust gav NVE vassdragskonsesjon i Onarheimselvo til Alsaker Fjordbruk.

LES OGSÅ: Positive til meir utfylling i sjø


Siste saker Gå til framsida

Fekk ordførarbesøk på 100-årsdagen

I helga var det stor feiring på Reiso då Herborg Dalen feira sin hundrede fødselsdag. Med ope hus på søndag var det mange som tok turen innom for å gratulera den spreke jubilanten, inkludert ordførar Kåre Martin Kleppe.– På vegner av Tysnes kommune ynskjer eg å gratulera med dagen, og eg håpar at åra du har hatt på Tysnes har vore fine, sa ordføraren då han møtte 100-åringen.Han...

Inviterer til ei annleis gudsteneste

Tradisjonen tru vert det temagudsteneste i Onarheim kyrkje i samband med TV-aksjonen, som i år handlar om å skapa eit betre liv for kvinner i nokre av dei mest sårbare områda i verda. – Slik som i fjor prøver me oss på ei litt annleis gudsteneste med både perler, strikketøy og songinnslag. Begge deler kan symbolisera verdigheit i møte med livet sine utfordringar. Nokre gonger mister me...

Ny ungdomsroman frå Ingelin Røssland

Ingelin Røssland si nye ungdomsbok OMG kom frå trykken for få dagar sidan, og Det Norske Samlaget skildrar romanen slik: «For Maria er livet ein grenselaus fest. Men festen tek bra°tt slutt då ho blir skyssa heim i politibil. Mora orkar ikkje meir, og Maria blir send til mormor med totalt mobilforbod. Hos mormor blir Maria fascinert av prestesonen Johannes, samtidig som ho har ein...