PÅ GRUNN: Ein fritidsbåt hadde torsdag morgon gått på skjeret Horso utanfor Våge. Ingen av dei tre om bord blei skada. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)
PÅ GRUNN: Ein fritidsbåt hadde torsdag morgon gått på skjeret Horso utanfor Våge. Ingen av dei tre om bord blei skada. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)

Båt på land ved Horso

Ein båt har gått på skjeret Horso, utanfor Våge. Hjelpebåt er på plass.
Publisert 10.10.2019 kl. 08.55.

Ein fritidsbåt gjekk torsdag morgon på land ved skjeret Horso – like utanfor ferjekaien i Våge. Båten er no komen inn til Våge.

Då «Tysnes» sin journalist var på plass, var ein arbeidsbåt frå Lerøy sitt oppdrettsanlegg på staden for å hjelpa til.

Knut Nesse er om bord på oppdrettsbåten. Han fortel til «Tysnes» klokka 08.45 at dei har fått slept båten av skjeret.

Nesse karakteriserer uhellet som ei solskinnshistorie.

– Ingen av dei tre ombord, ein mann og to born, var skada. Båten tok ikkje inn vatn. Dei går no for eigen maskin inn til Våge, seier Nesse.

Etter det «Tysnes» forstår, så var det mannskapet om bord på MF Selbjørnsfjord som melde frå til tilsette i Lerøy.


Siste saker Gå til framsida

Fekk ordførarbesøk på 100-årsdagen

I helga var det stor feiring på Reiso då Herborg Dalen feira sin hundrede fødselsdag. Med ope hus på søndag var det mange som tok turen innom for å gratulera den spreke jubilanten, inkludert ordførar Kåre Martin Kleppe.– På vegner av Tysnes kommune ynskjer eg å gratulera med dagen, og eg håpar at åra du har hatt på Tysnes har vore fine, sa ordføraren då han møtte 100-åringen.Han...

Inviterer til ei annleis gudsteneste

Tradisjonen tru vert det temagudsteneste i Onarheim kyrkje i samband med TV-aksjonen, som i år handlar om å skapa eit betre liv for kvinner i nokre av dei mest sårbare områda i verda. – Slik som i fjor prøver me oss på ei litt annleis gudsteneste med både perler, strikketøy og songinnslag. Begge deler kan symbolisera verdigheit i møte med livet sine utfordringar. Nokre gonger mister me...