KOM MED BLOMAR: For ordførar Kåre Martin Kleppe var det stor stas å få vitja 100-åringen Herborg Dalen i helga.
KOM MED BLOMAR: For ordførar Kåre Martin Kleppe var det stor stas å få vitja 100-åringen Herborg Dalen i helga.

Fekk ordførarbesøk på 100-årsdagen

Publisert 16.10.2019 kl. 14.46. Oppdatert kl. 15.57.

I helga var det stor feiring på Reiso då Herborg Dalen feira sin hundrede fødselsdag. Med ope hus på søndag var det mange som tok turen innom for å gratulera den spreke jubilanten, inkludert ordførar Kåre Martin Kleppe.

– På vegner av Tysnes kommune ynskjer eg å gratulera med dagen, og eg håpar at åra du har hatt på Tysnes har vore fine, sa ordføraren då han møtte 100-åringen.

Han takka for at han fekk koma, og overrekte ei blomehelsing til jubilanten. Herborg svara med å skryta av omsorgstenestene i kommunen.

For Kleppe var det ei ny oppleving å reisa på offisielt 100-årsbesøk.

– Det er fyrste gong eg har gjort det som ordførar, fortel han.


Siste saker Gå til framsida

Politiet: Seink farten

Politiet har fått inn gjentakande meldingar om høg fart på strekninga mellom Uggdal og Våge. – Me håpar at folk tek omsyn til andre trafikantar, og held fartsgrensa, oppmodar Susann Rosvold, politibetjent ved Tysnes lensmannskontor. Ho understrekar at det er spesielt viktig å ta det med ro no som det bikkar mot vinter og minusgrader, og det byrjar å bli glatt på vegen. –...

Skuletime i flytenaustet

Også denne hausten har 6. klassingane i kommunen fått høyra og læra om alle tysnesingane som var mannskap og offiserar på amerikanske yachter (jåttar på tysnesdialekta) i perioden 1900-1940. I fleire år har 6. klassingane vore inviterte til omvising og «skuletime» i flytenaustet om jåttseglarane. Elevane syner interesse for denne viktige brikka i Tysnes si nyare soge. Dei får...