LANG SØNDAGSTUR: Lars Kristoffer Meidell Alsaker gjekk og småsprang elleve turar til Blåbærhaugen på ein dag.
LANG SØNDAGSTUR: Lars Kristoffer Meidell Alsaker gjekk og småsprang elleve turar til Blåbærhaugen på ein dag.

Sette rekord med 11 turar til Blåbærhaugen

Lars Kristoffer Meidell Alsaker (13) gjorde det ingen har gjort før han: Han gjekk og småsprang elleve turar til Blåbærhaugen på ein dag.
Publisert 17.10.2019 kl. 18.00.

– Eg starta kvart på eitt (12.45) og var ferdig i halvåttetida om kvelden. Det blei litt tungt på den siste turen, seier han, og smiler.

I «Tysnes» har ein tidlegare kunna lesa at Ruben Kvamsdal gjekk ti turar til toppen under kreftaksjonen, for å støtta kreftsaka. Ruben fortalde at han gjekk ti på ein dag, og sju turar etter kvarandre ein annan dag under kreftaksjonen.

Lars Kristoffer gjekk søndag elleve turar etter kvarandre utan opphald.

Men sjølv om Lars Kristoffer gjekk inn til ny rekord, var det likevel ikkje det som var hovudmålet hans denne søndagen.

– Eg gjekk for å få ny telefon. Eg hadde ikkje gått elleve turar utan, røper han.

Turdagen hadde han planlagt over ei veke på førehand. Det var far hans som hadde lova han ny telefon viss han fylte eit kort med «20 turar til Blåbærhaugen».

Lars Kristoffer likar å trimma, og likar å gå fjellturar. På skulen har han tre enkelttimar med gym i veka. I tillegg har han fysisk aktivitet og helse som valfag. Han spelar også fotball, på Njardar sitt Gutar 05-lag (14 år).

– Me har to fotballtreningar i veka, i tillegg til kampar, fortel han.

– Så då er du i bra form då?

– Ja, eg hadde ikkje gangsperr på måndag, seier han nøgd.


Siste saker Gå til framsida

Rentekutt frå 8. april

Tysnes Sparebank set ned renta på utlån med inntil 0,6 prosentpoeng. For eksisterande kundar gjeld ny rente frå 8. april 2020.

Lesarinnlegg angåande dette koronaviruset

Synest det blir i mestelaget med «skremselspropaganda» no for tida. Eg er så gamal at eg hugsar kor klok den gamle kyrkjebøna var: «Fri oss frå pest og hunger. Gje oss godt og tenleg vêr. Fri oss frå ein vond og brå død. Vêr hos dei som strir med døden. Men så fann dei på at me behøvde ikkje be om det, for penicillinet var kome, og den drepte alle bakteriar. Ja, straks etter dei forandra på...