LOKALE SKATTAR: På lagskvelden måndag skal medlemmane i Husflidslaget få høyra meir om desse gamle plagga. (Foto: Privat)
LOKALE SKATTAR: På lagskvelden måndag skal medlemmane i Husflidslaget få høyra meir om desse gamle plagga. (Foto: Privat)

Har fått 100 år gamle draktdelar

Publisert 19.10.2019 kl. 16.00.

Synnøve Hodneland i Tysnes Husflidslag kan fortelja at laget har fått mange gamle draktdelar i gåve frå ein privatperson. Plagga skal vera om lag 100 år gamle, og kjem mellom anna frå Bergsvåg og Solheimsdalen.

– Det er blant anna bunadsbelte, brystdukar, bunadsliv, silkeforkle, barnehuer og bunadshuer, fortel Hodneland. På lagskvelden i Husflidstova komande måndag vil Britt Kjellesvik Rage frå Dokkegalleriet og Aud Jørgensen frå Bunadbutikken på Os koma og fortelja om plagga. Det gler husflidsdamene seg stort til.

– Det er mykje spennande informasjon som desse kompetente damene vil vidareformidla til oss, seier Hodneland.


Siste saker Gå til framsida

Politiet: Seink farten

Politiet har fått inn gjentakande meldingar om høg fart på strekninga mellom Uggdal og Våge. – Me håpar at folk tek omsyn til andre trafikantar, og held fartsgrensa, oppmodar Susann Rosvold, politibetjent ved Tysnes lensmannskontor. Ho understrekar at det er spesielt viktig å ta det med ro no som det bikkar mot vinter og minusgrader, og det byrjar å bli glatt på vegen. –...

Skuletime i flytenaustet

Også denne hausten har 6. klassingane i kommunen fått høyra og læra om alle tysnesingane som var mannskap og offiserar på amerikanske yachter (jåttar på tysnesdialekta) i perioden 1900-1940. I fleire år har 6. klassingane vore inviterte til omvising og «skuletime» i flytenaustet om jåttseglarane. Elevane syner interesse for denne viktige brikka i Tysnes si nyare soge. Dei får...