PRØVEKØYRING: Henrik Holm Sylta i Bruntveit Maskin prøver den nye 9-tonnaren til Kobelco under demonstrasjonen i Uggdal. Seljar Torstein Børve frå Etne kjem med tips og råd.
PRØVEKØYRING: Henrik Holm Sylta i Bruntveit Maskin prøver den nye 9-tonnaren til Kobelco under demonstrasjonen i Uggdal. Seljar Torstein Børve frå Etne kjem med tips og råd.

Demonstrerte flunkande nytt anleggsutstyr

Interesserte tysnesingar kunne torsdag prøvekøyra flunkande nye traktorar og gravemaskinar i Uggdal.
Publisert 23.10.2019 kl. 14.38.

To utabygds firma hadde med seg nytt anleggsutstyr for fleire millionar til demonstrasjonen på Uggdalseidet.

Ein av dei som prøvekøyrde det nye utstyret, var Henrik Holm Sylta i Bruntveit Maskin.

– Det er kjekt at Tysnes er eit område som er interessant for leverandørar, og at dei tek turen hit og viser fram noko av det dei har å tilby for entreprenørar og bønder i området. Bruntveit Maskin har to traktorar av dette merket frå før, seier Sylta.

Torstein Børve frå Etne og firmaet Entrack har med seg to gravemaskinar, ein Kobelco 5,5-tonnar og ein ny modell 9-tonnar Kobelco.

Torbjørn Kolltveit frå Øystese og Harald Bruhjell frå Oma og Jondal representerer Gules Mek i Øystese. Dei sel både små gravemaskinar og traktorar. Til Uggdal har med seg to nye Valtra-traktorar, ein på 110 hk og ein – etter journalisten sitt syn – kjempestor traktor på 250 hk. Den siste har ein prislapp på 1,25 millionar kroner + moms. Den største av dei to gravemaskinane kostar også over millionen pluss moms.

– Me er to firma som samarbeider og som er på rundreise i lag. Me må ut i distriktet og ut til kundane for å visa oss fram, seier Kolltveit.

Utstyret som dei har med seg høver ifølgje Kolltveit for småentreprenørar eller bønder som har brøyting eller entreprenørtenester som tilleggsnæring.

– Dei kjøper gjerne traktor og gravemaskin frå same leverandør. Me har fleire kundar på Tysnes, seier han.

Seljarane kom til Tysnes midt på dagen torsdag. Fredag hadde dei demonstrasjon på Hatlestrand, laurdag i Eikelandsosen og måndag var dei i Samnanger.

– Me tar oss rundturar som dette i distriktet innimellom, seier Bruhjell, som kjenner Tysnes godt som ferieplass om sommaren.


Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Takk til alle heltene som jobber i dagligvarebutikkene i Vestland

I møtet med koronakrisen trer nå mange helter fram. Mange i samfunnskritiske funksjoner jobber på spreng. Det viser tydeligere enn noen gang hvor viktige disse funksjonene er. Som næringsminister vil jeg gjerne rette en spesiell takk til alle heltene i butikkene. Som hver dag stiller på jobb for å sikre mat på bordet til alle oss andre, de som sitter i front og de som står på for å sikre at...

No skal klokka stillast igjen

Det er mykje som er endra i samfunnet i desse koronatider, men ein ting går som planlagt: overgangen til sommartid. Natt til søndag skal nemleg klokka stillast ein time fram, og dei som skal tidleg opp på jobb får ein time mindre på puta. Til gjengjeld kan me i tida framover nyta ljosare kveldar.

– Me har opplevd utruleg god støtte

SvingenPuls er blant verksemdene som har måtta stengja som eit resultat av koronatiltaka. Leiar Marthe G. Birkeland prøver å gjera det beste ut av situasjonen, og set stor pris på støtta frå medlemmane.