KOM FRAM: Den danske slepebåten "Ronja", som for to veker sidan gjekk rundt i ring på Bjørnafjorden, kom i førre veke endeleg fram til Færøyane. (Arkivfoto: Ragnhild H. Malkenes)
KOM FRAM: Den danske slepebåten "Ronja", som for to veker sidan gjekk rundt i ring på Bjørnafjorden, kom i førre veke endeleg fram til Færøyane. (Arkivfoto: Ragnhild H. Malkenes)

Kom seg til Færøyane

Publisert 06.11.2019 kl. 13.30. Oppdatert kl. 15.10.

I avisa den 24. oktober skreiv «Tysnes» om den danske slepebåten «Ronja», som gjekk i sirkel på Bjørnafjorden. Båten slepte på ein fôringslekter som skulle til Færøyane, men mannskapet venta på betre vêr for å kunna kryssa havet.

I førre veke forlet «Ronja» Bjørnafjorden og la til kai i Bergen. Men der vart ikkje båten liggjande lenge før den endeleg sette kursen mot det opne hav og Færøyane.

Ifølgje båtsporingsnettstaden marinetraffic.com, var «Ronja» framme på Færøyane torsdag i førre veke. Båten har vidare hatt ein stopp på Shetland, før den tysdag kveld sette kursen heim mot Danmark.


Siste saker Gå til framsida

Politiet: Seink farten

Politiet har fått inn gjentakande meldingar om høg fart på strekninga mellom Uggdal og Våge. – Me håpar at folk tek omsyn til andre trafikantar, og held fartsgrensa, oppmodar Susann Rosvold, politibetjent ved Tysnes lensmannskontor. Ho understrekar at det er spesielt viktig å ta det med ro no som det bikkar mot vinter og minusgrader, og det byrjar å bli glatt på vegen. –...

Skuletime i flytenaustet

Også denne hausten har 6. klassingane i kommunen fått høyra og læra om alle tysnesingane som var mannskap og offiserar på amerikanske yachter (jåttar på tysnesdialekta) i perioden 1900-1940. I fleire år har 6. klassingane vore inviterte til omvising og «skuletime» i flytenaustet om jåttseglarane. Elevane syner interesse for denne viktige brikka i Tysnes si nyare soge. Dei får...