REDNINGSAKSJON: To personar fekk trøbbel på Onarheimsfjorden torsdag, og måtte reddast i land av Alsaker-båten «Katla». (Google Maps)
REDNINGSAKSJON: To personar fekk trøbbel på Onarheimsfjorden torsdag, og måtte reddast i land av Alsaker-båten «Katla». (Google Maps)

Redningsaksjon på Onarheimsfjorden

To personar fekk trøbbel i ein båt på Onarheimsfjorden torsdag.
Publisert 29.11.2019 kl. 13.25.

Det opplyser Steinar Hausvik i politiets operasjonssentral.

– Klokka 13.44 fekk med melding om ein båt som dreiv. To personar var om bord, og dei var nære land, fortel Hausvik.

Hovudredningssentralen vart meld, og politiet sende ein bil mot Onarheim. Hausvik fortel at det var vanskeleg å finna posisjonen til båten.

Det var til slutt Alsaker-båten «Katla» som kom til unnsetning, og fekk hjelpt personane trygt til land, samtidig som ein ambulansebåt vart sendt til staden.

– Klokka 14.44 fekk me melding om at dei to var trygt tekne i vare. Det enda godt, avsluttar Hausvik.


Siste saker Gå til framsida

Den einaste bollebasaren i verda

To gonger i året blir det skipa til bollebasar på Jensvoll. Styreleiaren for Jensvoll bedehus trur dei har den einaste bollebasaren i heile verda.

Saknar du sofaputa di?

Denne grøne puta blei tysdag føremiddag observert einsam og forlaten i vegbanen på Onarheimsfjellet. Designet er ikkje siste skrik, så den førebelse teorien er at puta kan ha vore ein del av eit tilhengjarlass, på veg mot den sikre død i Eredalen. Men om nokon likevel skulle sakna puta, kan den hentast hos «Tysnes» i Teiglandsvegen 5. Enn så lenge har den fått ein ny sjanse.

Startar prosessen med grunnkjøp til ny barnehage

Kommunestyret har tidlegare vedtatt å byggja ny barnehage på Onarheim. Totalt sett er kostnadsramma på 36,6 millionar kroner, og allereie neste år har kommunen sett av over 13 millionar kroner til prosjektet i investeringsbudsjettet.I år er det også sett av litt midlar for å koma i gang med prosjektet, og i førre kommunestyremøtet diskuterte politikarane grunnkjøp. Politikarane gjekk...