GODT FOR GANEN: Sidersmaking var et av mange høydepunkt på Hardanger-turen.
GODT FOR GANEN: Sidersmaking var et av mange høydepunkt på Hardanger-turen.

Høsttur med Tysnes reiselag

Tradisjonen tro dro Tysnes reiselag innover mot Hardanger for å teste årets smalahove. Det vil si, noen ville teste dette som noen kaller en delikatesse.
Publisert 08.12.2019 kl. 06.00.

Denne høsten gikk turen igjen til Ullensvang hotell, og 22 lot seg friste, pluss sjåføren vår Olav Kaastad som også hadde lagt opp turen.

Turen startet fredag 8. november, og vårt første stopp var i Øystese hvor vi fikk oss lunsj, før vi dro videre over Hardangerbrua og inn til Lofthus og Ullensvang hotell. Og det tok ikke lang tid før de første var ute i bassengene. Godt og varmt vann gjorde at vi også kunne ta oss ut i frisk luft i utebassengene. Deilig.

Så ble det naturligvis middag med Ullensvang-buffe og smalahove spesielt bestilt. Du har sjansen til å bli skikkelig mett etter noen runder til buffebordet, men problemet her er at dessertbordet har så utrolig mange fristelser. Men som de fleste nok har erfart: Når dette kommer på toppen, ja, så er det av og til man angrer litt på at man ikke stoppet i tide.


Sidersmaking

Lørdagen ble benyttet av noen til nok en tur i bassengene, mens andre tok seg en tur på bygda før lunsjen ble inntatt. Deretter gikk turen opp til Alvavoll frukt- og sidergard for testing av årets sider- og saftproduksjon. Bonden der tok oss med på en liten sightseeing i området for å vise oss hvordan de plantet til frukttrær i bygda, som er en av de største på fruktproduksjon i landet.

Deretter var det inn til smaking. Her var en rekke sidervarianter å smake på, både med og uten alkohol, og ikke bare en liten smak men påfyll så det rakk. Det ble spøkt med at det var godt det var bakke rett ned til hotellet, så kunne vi bare rulle oss ned. Men neida, dette gikk fint for seg og Olav fikk alle inn i bussen igjen før den lille kjøreturen ned til hotellet og en ny middag. Noen fikk også med seg litt musikk og dans før de gikk til ro for kvelden.


Heldige med været

Hjemturen søndag gikk også som vanlig om Åkrafjordtunet for handling av litt godsaker til spesielt julemiddagen, men her ble også spist lunsj, det vil si middag i rikelige porsjoner.

Dermed gikk turen videre ned mot Sveio og hjem. Jeg glemte nesten å si at vi hadde strålende vintervær alle dagene, men som de som har fulgt litt med på Tysnes reiselag sine turer sikkert har fått med seg: Fint vær har vi bestandig (nesten).

Hvis noen syntes dette ble litt mye snakk om mat og drikke, ja, så må det innrømmes at faktisk avspeiler det noe vesentlig med turen sammen med et trivelig sosialt samvær.

God jul og godt nytt reiseår til alle fra oss i Tysnes reiselag. Vi har også mange fine turer til neste år med garantert fint vær (håper vi), så følg med.TURFØLGET: Her sitter gjengen og venter på Alvavoll frukt- og sidergard.
TURFØLGET: Her sitter gjengen og venter på Alvavoll frukt- og sidergard.
BRA TILRETTELAGT: Hotellet i Ullensvang har både innendørs og utendørs badebasseng.
BRA TILRETTELAGT: Hotellet i Ullensvang har både innendørs og utendørs badebasseng.
VAKKERT: Utsikt innover Sørfjorden fra kirka i Ullensvang.
VAKKERT: Utsikt innover Sørfjorden fra kirka i Ullensvang.
VAR MYE I HARDANGER: Familien Edvard Grieg og komponisthytta «Komposten».
VAR MYE I HARDANGER: Familien Edvard Grieg og komponisthytta «Komposten».

Siste saker Gå til framsida

Alex Lunde blir ny regiondirektør i Norconsult

Etter ein prosess med mange gode søknadar, frå både interne og eksterne kandidatar, er det no klart at Alex Lunde får jobben som direktør for region vest i Norconsult. Han er eit kjent fjes for mange tysnesingar ettersom han har slektsrøter her, og ofte legg turen til Tysnes når han har fri. Alex Lunde tek over direktørjobben etter Jens Kvarekvål, som skal fortsetja med andre spennande...

Desse hadde flest turar til Ramnanuten

Frank Hustad har igjen gjort ein stor skrifttydingsjobb, og kome fram til at det var desse 12 som gjekk mest til Ramnanuten i 2019: Ingunn Meland – 81Marita Nygård – 39Frank Hustad – 37Anette Kårstad – 24Kari Lande – 24Mathias Bakke – 23Oliver Fagerbakk – 19May-Lill Bergesen – 19Vibecke M. Gjerstad – 18Morten Bondhus –...