JULEKONSERT: For fjerde gong heldt Inger Lise Hope julekonsert på Mandelhuset.
JULEKONSERT: For fjerde gong heldt Inger Lise Hope julekonsert på Mandelhuset.

– Neste år blir det ein tradisjon

Inger Lise Hope er blitt fast inventar på Tysnes i førjulstida. Søndag opna ho juleturnéen sin med å spela på Mandelhuset.
Publisert 09.12.2019 kl. 12.05. Oppdatert 10.12.2019 kl. 08.05.

– Er det ikkje etter fem år at ein kan kalla noko ein tradisjon? spør Inger Lise Hope etter julekonserten på Mandelhuset søndag kveld.

For fjerde år på rad fylte ho Mandelhuset med julestemning, og ho ynskjer heilt klart at det ikkje skal bli siste gong.

– Neste år blir det ein tradisjon, seier ho nøgd.


Kjente og kjære julesongar

Som i fjor tok Inger Lise Hope med seg fullt band til julekonserten. Samspelet mellom Hope på vokal, Svein André Olsen på gitar, Petru Popa på piano, Theodor Barsnes Onarheim på bass og Jørgen Helliesen på trommer var fullkome, og publikum fekk servert kjente og kjære julesongar.

Hope sjølv uttrykte eit brennande engasjement for julemusikk.

– Det er alltid vanskeleg å velja ut julesongar til julekonsertane, fordi eg elskar julemusikk. Men éin låt har eg alltid med, for det er min ultimate «koma i julestemning»-låt, sa ho til publikum før ho sette i gang med klassikaren «The Christmas Song».

Vidare i konserten kom både norske og internasjonale songar som «Vi Tenner Våre Lykter», «Baby It’s Cold Outside», «Deilig Er Jorden», «Home For Christmas» og «O Helga Natt».


Rørt publikum

Hope og bandet fekk ståande applaus, og reaksjonane frå publikum var tydelege. Fleire vart rørt til tårer av songprestasjonane.

– Eg blir rørt sjølv. Det er eit så utruleg fint publikum her på Tysnes, fortel artisten.

Ho har sjølv tette band til Tysnes. Ho har aner frå Hope på Reksteren, og foreldra har nyleg flytta til Tysnes. Det gjer konsertane på Mandelhuset ekstra spesielle.

– Eg har blitt kjempeglad i Tysnes, og er her ofte. Det er veldig kjekt å kunna opna juleturnéen her, seier Hope, som kjem tilbake til Tysnes om kort tid.

– Eg skal feira jul hos svigerforeldra, men så blir det til Tysnes igjen i romjula, avsluttar ho.


Siste saker Gå til framsida

Frå psykososial rehabilitering til eiga stove i desse dagar

Eg fekk den 23.03.2020 avbrote mitt opphald på Røysumtunet rehabiliteringssenter for epilepsi fleire veker før tida på grunn av auka smittefare for koronaviruset. Dei byrja med å senda heim brukarar som nevrologane vurderte som forsvarleg å senda heim fyrst. I dag er den avdelinga stengd inntil vidare.No har eg vore heime ei lita veka, og hovudet mitt er byrja å tetta seg litt med...

Rentekutt frå 8. april

Tysnes Sparebank set ned renta på utlån med inntil 0,6 prosentpoeng. For eksisterande kundar gjeld ny rente frå 8. april 2020.