SNEKKE PÅ GRUNN: I området kring Fureholmen/Flornes blei to personar berga frå ei grunnstøytt snekke laurdag morgon. (Kart: Norgeskart.no)
SNEKKE PÅ GRUNN: I området kring Fureholmen/Flornes blei to personar berga frå ei grunnstøytt snekke laurdag morgon. (Kart: Norgeskart.no)

Snekke på grunn

To personar blei laurdag morgon redda opp frå ei grunnstøytt snekke.
Publisert 28.12.2019 kl. 09.46. Oppdatert kl. 10.15.

Det var Hovudredningssentralen Sør-Norge som melde om hendinga på Twitter laurdag morgon. Dei melde at ei snekke hadde gått på grunn i området kring Fureholmen/Flornes.

To personar var om bord, men desse blei redda ut av redningsskøyta «Sundt», og frakta til land. Hovudredningssentralen skriv at snekka blir liggjande inntil vidare, og at eigar skal berga båten ved høve.

Til Bergens Tidene fortel Edvard Middelthon i Hovudredningssentralen at redningsaksjonen gjekk føre seg utan dramatikk.

– Dei to er i godt hald, og det var ingen dramatikk. Dei ba om assistanse, og fekk det. Det var dårlig vêr i området, difor sende me ei redningsskøyte, fortel Middelthon til BT.


Siste saker Gå til framsida

Dømt for ruskøyring

Ei kvinne frå Trøndelag er i Sunnhordland tingrett dømt for å ha køyrt i rusa tilstand på Tysnes. Hendinga fann stad hausten 2018.Kvinna var tiltalt for å ha køyrt bil med ein alkoholkonsentrasjon i blodet på minst 2,08 promille. Ho erkjente seg ikkje skuldig etter tiltaleavgjerda.Eit av punkta som vart drøfta i retten var kor høg promille kvinna faktisk hadde då ho køyrde, og...

Frå barnehage til militæret

Sjurd Sandvik Pedersen hadde eit halvt års ventetid mellom vidaregåande og militæret. Det enda med vikarjobb i Lunde barnehage.