BARNEHAGEDEBATT: «Senterpartiet står fast på vedtaket om å byggja ny barnehage på Onarheim», skriv Arne Leite i dette svaret til det pedagogiske teamet ved Stjernereiso barnehage.
BARNEHAGEDEBATT: «Senterpartiet står fast på vedtaket om å byggja ny barnehage på Onarheim», skriv Arne Leite i dette svaret til det pedagogiske teamet ved Stjernereiso barnehage.

Debatt: Framoverlent barnehageplan

Publisert 13.01.2020 kl. 06.00. Oppdatert kl. 08.13.

I sist utgåve av «Tysnes» kan me lesa at det pedagogiske teamet ved Stjernereiso barnehage er framoverlent. Det kan me lika. Tankane om utvikling av barnehage og skule er mykje i tråd med det Senterpartiet og fleirtalet i det nye kommunestyret meiner.

Både punkt 1, om å nytta Uggdal skule til ny permanent barnehage, og punkt 2, om å byggja nytt småtrinn i samanheng med skulen i Våge, er heilt i tråd med det Senterpartiet står for.

Punkt 3 frå dei tilsette ved Stjernereiso er me derimot ueinige i. Det er venta vekst i arbeidsplassar og behov for større barnehagekapasitet i Onarheimsbygda. Senterpartiet står fast på vedtaket om å byggja ny barnehage på Onarheim.

Me har god von om å få til ein permanent og god barnehage i Uggdal og eit nytt og moderne småtrinn i Våge utan at det skal gå på kostnad av ny barnehage på Onarheim korso.


Siste saker Gå til framsida

Lesarbrev: Takk til alle heltene som jobber i dagligvarebutikkene i Vestland

I møtet med koronakrisen trer nå mange helter fram. Mange i samfunnskritiske funksjoner jobber på spreng. Det viser tydeligere enn noen gang hvor viktige disse funksjonene er. Som næringsminister vil jeg gjerne rette en spesiell takk til alle heltene i butikkene. Som hver dag stiller på jobb for å sikre mat på bordet til alle oss andre, de som sitter i front og de som står på for å sikre at...

No skal klokka stillast igjen

Det er mykje som er endra i samfunnet i desse koronatider, men ein ting går som planlagt: overgangen til sommartid. Natt til søndag skal nemleg klokka stillast ein time fram, og dei som skal tidleg opp på jobb får ein time mindre på puta. Til gjengjeld kan me i tida framover nyta ljosare kveldar.

– Me har opplevd utruleg god støtte

SvingenPuls er blant verksemdene som har måtta stengja som eit resultat av koronatiltaka. Leiar Marthe G. Birkeland prøver å gjera det beste ut av situasjonen, og set stor pris på støtta frå medlemmane.